Capsule Wardrobe?

Deze meid houdt van uitdagingen! Voor wie dat nog niet weet zegmaar ๐Ÿ˜‰

En ik ga een superleuke challenge doen! Zowel komende lente als de zomer.

Ik ga namelijk aan een capsule wardrobe doen!

Ik hoor jullie nu denken: Wat is dat dan weer?

Sommige kennen het misschien al wel, dan vallen jullie niet onder de afvragende groep natuurlijk, maar ik ga jullie even in het kort uitleggen wat dit idee inhoudt.

Bewuster omgaan met je kleding

Dat is het in feite. Met een capsule wardrobe/wardrobe capsule (beide kan het is maar net hoe je het wil schrijven of uitspreken) ga je een seizoen (sommige doen een jaar) met een x aantal kledingstukken en schoenen doen. De kunst is dan ook dat je leert combineren. Het idee hierachter is dat je echt alleen de kleding draagt die je daadwerkelijk hebt en dat je dus geen overbodige kleding in de kast hebt liggen die je toch nooit draagt.

Je kan wel 100 jeans hebben en 60 shirtjes maar die draag je nooit allemaal in 3 maanden lijkt me?

Kijk als je dit nu wel hebt, hoor je mij echt niet klagen of zeuren hoor. Ieder zijn ding en dat respecteer ik ๐Ÿ™‚
Maar nu ben ik er een die veel te veel kleding heb en veel nog nooit gedragen heb. Eigenlijk best zonde.

Daarom wil ik graag deze uitdaging aangaan en kijken of ik echt met een bepaald aantal items een seizoen door kan komen.

Hoeveel items “mag” ik bezitten voor deze challenge?

Er is geen vaste regel voor het aantal stukken dat je mag hebben. Maar toen ik op internet aan het zoeken was naar een tussenmaat kwam ik vaak uit rond de 37 items. Dit zijn dan broeken, shirts, jurken, jassen, schoenen, tops en truien/blouses.

Ondergoed, sokken en zwemspullen rekenen de meeste niet mee. En sokken en ondergoed heeft een mens nou eenmaal op goede voorraad nodig. Ik ga echt niet mijn hele leven doen met 3 onderbroeken… That is a bridge to far zegmaar hihi ๐Ÿ˜‰ Nee het gaat echt om kleding die je vaak koop in de verleiding of omdat het zo leuk in de sale is.

Ik ga de komende weken heel veel uitzoeken, verkopen en weggeven en als iets echt niet meer kan toch weggooien.
Ook ben ik aan het kijken voor een aantal leuke items in de winkels voor een nieuwe serie op Youtube. Ik winkel dus nog wel gewoon voor fashion maar wel op een hele andere manier natuurlijk.

Ik ga dus ook nadenken voor ik iets koop: heb ik het wel nodig en hoelang kan ik het dragen?

Ik ga het in ieder geval de komende 2 seizoenen deze challenge proberen en plaats zowel hier als op Youtube regelmatig een update met hoe dit gaat ๐Ÿ™‚

Wie van jullie doet ook aan een Capsule Wardrobe? En als je het niet doet, lijkt het je wat om met mij mee te doen?

5 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Ja daar had ik inderdaad nog nooit van gehoord – ik heb eigenlijk geen overbodige kledingstukken in mijn kast liggen – ik draag alles afwisselend – en op een jeans kan je heel veel combineren ๐Ÿ™‚

  2. Ik doe niet mee aan de Capsule Wardrobe maar ken het concept wel. Zelf probeer ik wel bewust na te denken over de aanschaf van kleding. Mijn motto met vrijwel alles is dan ook liever kwaliteit dan kwantiteit.

  3. Zo dan ben ik flink in het voordeel. Ik koop eigenijk alleen nieuwe kleding als ik het nodig heb. Ik heb zo’n hekel aan shoppen…. Ik combineer mij rot met wat er in mijn kast hangt hahaha. En dat gaat al jaren prima ๐Ÿ™‚ Ik wens je heel veel succes met deze uitdaging. Laat je ons ook weten of het gelukt is ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *