Film Review: The Kingsman 1: The Secret Service

Vorige week schreef ik al de review van de 2e film maar nu is het dan ook tijd voor de 1e!

Ik gaf in de reacties al aan dat ik iedereen aanraad om de 2e film te kijken nadat je de 1e film gezien hebt.

Puur omdat het toch een verhaal is waar het om gaat.

Hier de trailer van de film:

 

Hoe begint de film?

De film begint in een oosters land. Hier zie je dat er wat gevechten gaande zijn en je ziet op een duur een kerel op een stoel vastzitten met een aantal mannen in het zwart. Dit blijken al de Kingsman te zijn op missie. De man op de stoel blijkt een bom bij zich te dragen en een van de Kingsman-agenten offert zich op en werp zich op de man en overlijd dus.

Harry Hart aka Galahad moet het gezin van de man gaan vertellen dat hij het niet gehaald heeft. En bied ze een medaille aan als een soort beroep waar ze gebruik van kunnen maken.  Met de opdracht Oxford, not brogue te benoemen als ze het nummer bellen wat er achterop staat.. De dame slaat hem af, vervolgens loopt Harry naar het jongentje toe wat in de kamer op de grond speelt, Eggsy, en geeft het aan hem. Eggsy moet goed op de medaille passen en op zijn moeder.

17 jaar later…..

Dan maken we een sprong in de tijd en zien we een Kingsman-agent bezig met een eenmans-missie, die het niet overleefd. Uiteraard zien we de slechterik gelijk in beeld maar weet je nog niet wat het plan is.

Eggsy is ondertussen een rebelse jongen geworden die een kleine beetje de verkeerde kant op is gegaan. Geen opleiding, geen werk. En leeft samen met zijn moeder en niet zo fanstastische stiefvader in een achterbuurtje in London.

Op een dag komt Eggsy behoorlijk in de problemen en heeft hij de medaille nodig om eruit te komen.

Uiteindelijk vallen er wat dingen voor die Eggsy niet had mogen zien en dit leid tot de mogelijkheid om een Kingsman-agent te worden. Hij volgt een heel traject en slaagt er uiteindelijk in om toch de baan te bemachtigen.

Hoe? Dat mogen jullie zelf gaan bekijken in de film!

Hoe loopt de film af?

Natuurlijk wordt de badguy uitgeschakeld en gaat het hele plan niet door! Logisch want dat is de moraal van het verhaal natuurlijk! En zoals jullie weten wordt Harry neergeschoten in de film. Hier in de 2e film meer over.

En wat vond ik van de film?

Ik heb hem natuurlijk al meerdere keren gekeken ondertussen, maar ik merkte dat ik toch wel het begin heb gemist in augustus 2017. Waarschijnlijk zijn we ingeschakeld toen ie al begonnen was en hebben we het begindeel gemist.

Ik vind het leuk om te zien hoe de procedure gaat om een Kingsman-agent te worden. Maar ook het begin van de film waar het verhaal begint is erg boeiend om te zien, want dan snap je ook hoe het ooit allemaal begonnen is. En waarom Harry voor Eggsy koos.

Ik blijf de eerste film wel heel bijzonder vinden omdat je terug gaat naar het begin en dat een straatschoffie kan veranderen in een jongeman die heel netjes en beleefd kan zijn door goede begeleiding van een mentor.

16 reacties Voeg de jouwe toe
    1. Het is ook een film uit 2014 hoor dus al ietsjes ouder. Al was hij vorige week op de tv bij onze zuiderburen.

      Ik kan ze elke dag wel kijken, maar als je niet zo een film kijker bent is het een prima film voor op de zondagmiddag/avond hoor 🙂

  1. Het lijkt me wel leuk. Ik heb het nooit gekeken omdat ik een hekel heb aan Colin Firth als acteur dus daar kon ik me niet helemaal overheen zetten maar ik zal toch een poging wagen haha

    1. Oh echt? Ik ken hem verder niet van andere films maar hierin speelt ie echt wel een hele leuke rol. Soort vader figuur is hij in de Kingsman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *