Food: Chilli Cheese Turkisch Delight

Jawel mensen: het is weer eens tijd voor een food artikel!

Mijn excuus dat er afgelopen maand geen food artikelen zijn geweest maar was er niet aan toegekomen om er over te schrijven.

Jan is weer eens zo aardig om een recept te delen. Niet helemaal zelf bedacht maar een variatie op een filmpje wat we op facebook voorbij zagen komen.

Hij heeft het de naam Chilli Cheese Turkisch Delight gegeven omdat we het op Turks brood hebben gegeten in plaats van pizzadeeg.

Wat zijn dit keer de ingrediënten?

 • Turks brood
 • Knakworstjes
 • Bonenmix chilli concarne
 • Gehakt
 • Komkommerschuifjes in het zuur
 • Uien
 • Cheddarcheese
 • Knooflooksaus
 • Ijsbergsla

Dit keer hebben we alles bij de Aldi gekocht. Op de uien na want die hadden we nog van de AH maar die kan je ook wel bij de Aldi krijgen. De bon hebben we niet meegenomen dus de prijzen weet ik niet zo snel uit mijn hoofd maar dit kan je zo duur maken als je zelf wilt natuurlijk.

Uiteraard kan je dit ook zonder vlees maken en bijvoorbeeld vega gehakt enzo gebruiken!

En hoe maken we het dan?

Als eerste ga je het gehakt rullen in de pan.

Terwijl het gehakt gaart in de pan kan je de knakworstjes stukjes snijden en de ui versnipperen.
Wanneer het vlees eenmaal gegaard kan je de bonenmix bij het gehakt toevoegen en dit verwarmen.


Ondertussen kan je het grote brood in breedte open snijden zodat je 2 grote ronde schuiven hebt.

Deze besmeer eerst met boter of met olie naar keuze. Vervolgens verdeel je wat gesnipperde uitjes over het brood. Daarna verdeel je de knakworstjes over de schuif.

Als het mengsel van gehakt en bonenmix goed warm is kan je het uit de pan gaan scheppen en verdelen oven een schuif brood.
Vervolgen pak je een aantal plakken cheddarcheese en verdeel je dit over het brood.

Dan zet je het hele geheel in de oven ( 200 graden ) voor 10 minuten zodat de cheddar goed kan smelten. Als het uit de oven komt voeg je nog wat komkommerschuifjes toe.

Wij hebben er voor gekozen om er nog ijsbergsla bij te eten. Dit is geheel aan jullie zelf natuurlijk, gezien er al groente bij zit.

6 reacties Voeg de jouwe toe
 1. Jammer dat met dit soort dingen mijn dochter altijd een kleine zeur is, haha. Al zou zij de worstjes wel erg lekker vinden 😉

 2. Hahaha, dan mag jouw dochter mijn worstjes!! Ik vind het wel een aardig recept. Een turksbrood doormidden snijden en als bodem gebruiken is altijd een goed idee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *