Food: Mijn favoriete Healthy Snack

Ik vind het wel weer een keer tijd voor een artikel over Food. Uiteraard helemaal healthy!

Tegenwoordig is het een onderwerp dat heel erg speelt en ik ben er niet heel extreem mee bezig. Maar ik merk dat ik ook steeds ouder wordt en dat sommige voeding wel effect heeft op mijn lichaam zoals suikers. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik geen fitgirl ben maar ik probeer wel zo healthy mogelijk te zijn!

Maar ook fruit eten is wel een dingetje voor mezelf en hier weet ik ook dat het eigenlijk beter moet. Groente krijg ik genoeg binnen maar dat fruit? Ja dat moet echt beter! Ik eet het wel maar niet elke dag. Terwijl het zo lekker is!

Nu heb ik daar voor mezelf een prima oplossing op gevonden! Mijn welbekende healthy fruitbowl!

Het is een mengelmoesje van diverse soorten fruit waarbij ik meestal wel een aantal vasten dingen in heb zitten:

 • appel
 • rozijnen

Verder vul ik het aan met wat we op dat moment in de koeling hebben liggen. Meestal peer en veelal vul ik dit aan met:

 • aarbei
 • bramen
 • blauwe bessen
 • druiven (pitloos)
 • banaan
 • kiwi

Hier 2 van mijn favorieten bowls! Lekker gezond, glutenvrij, lactosevrij en zonder suiker (wat je eroverheen kan doen uiteraard bevat dit van nature aanwezige suikers)! Gezonder kan bijna niet lijkt mij!

Kiwi, Appel en rozijntjes

Appel, Aarbei en rozijntjes

Er is ook fruit wat heel gezond voor je is maar wat ik helaas niet mag en dat is

 • sinaasappel
 • mandarijn

Helaas ben ik allergisch voor deze vruchten en moet ik deze dan ook laten staan om leed te voorkomen! Hierdoor kan ik ook niet alle fruitdrinks hebben en moet ik altijd kijken op de ingrediëntenlijst of er niet toevallig een van deze twee in zit! Zo jammer want ik was altijd fan van de fruitdrinks van Hero.

Wat is jullie favoriete fruitbowl? En hebben jullie ook wel eens moeite om elke dag braaf fruit te eten?

 

13 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Ja ik weet het en mandarijnen zijn zo lekker! Net als verse jus, zo lekker maar helaas kan dit zelfs levensgevaarlijk zijn voor mij 🙁

   Rozijnen kan je altijd weglaten 🙂 Dat is het fijne aan deze bowls, je kan ze naar smaak maken 😀

 1. Alles wat je hier benoemd vind ik zelf ook erg lekker. Het ligt wel een beetje aan het seizoen wat ik eet als healthy snack, zo eet ik voornamelijk ik de zomer veel aardbeien en bramen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *