Grote verandering

Lieve Volgers,

Als eerst wil ik even zeggen dat ik super leuk vind dat jullie mijn blogs lezen, jullie comments doen mij ook ontzettend goed en altijd leuk om te lezen ik probeer iedereen te antwoorden maar soms lukt dat niet helemaal Sorry.

Mijn Grote verandering

Eind mei 2018 ging ik naar de huisarts voor een maagverkleining na 2 jaar onderzoeken te hebben gedaan, veel getwijfeld heb ik de knoop eindelijk doorgehakt!! Ik vraag een verwijzing aan om de grote stap in mijn leven te zetten en lichamelijk en geestelijk te veranderen! Ik moet dit doen voor mijzelf, maar ook voor mijn dochter en mijn omgeving!.

De eerste stappen van mijn grote verandering!

4 Juni 2018 heb ik mijn eerste bijeenkomst gehad bij NOK ( Nederlandse Obesitas Kliniek ) te Den Haag. Dit betrof een oriënteerde groepsvoorlichting. Ik meld mij aan bij de balie met mijn verwijsbrief er wordt een foto gemaakt,  Ik heb lichte spanning maar gezonde spanning, ik had gelukkig mijn vriend mee. Nadat wij in de wachtkamer met de hele groep hebben zitten wachten worden wij naar binnen geroepen, iedereen zoekt een stoel. (Het waren ook speciale obesitas stoelen Haha.) De medewerkster start een filmpje welke soorten maagverkleiningen er bestaan je hebt verschillende Maagballon, Maagband, Gastric bypass en de Gastric sleeve. per onderdeel wordt het uitgelegd wat het betekend en wat het inhoud. En dat je 5 jaar onder behandeling loopt en 1 keer per week moet komen voor de groepsbijeenkomsten met de groep waarmee je dit traject wordt ingedeeld. Na de film kun je je dus aanmelden voor dit traject en uiteraard doe ik dit. Ik krijg een mapje mee met een eetdagboek mee moest ik 7 dagen opschrijven wat ik at en dronk, na die 5 jaar krijg je een beeldje.

Gesprekken en screenings

Vrijdag 22 Juni 2018 werd ik uitgenodigd voor een intake/screening. In de auto was ik zo ontzettend zenuwachtig dat ik traantjes laat lopen ik was zo bang dat ze mij niet door zouden laten gaan. Ik had een gesprek met de Diëtiste, arts, bewegingsdeskundige & de psycholoog. het begon met bijna bij iedereen wel gehuild behalve bij de bewegingsdeskundige. Ik moest daar praten en fietsen op een hometrainer, het was te doen hoor 10 min. Bij de diëtiste heb ik gepraat over de tijd dat ik 7 maanden bij mijn vorige diëtist heb gelopen, dat ik daar 10 kilo afgevallen was, maar het er helaas nu weer dubbel aanzit.

Ook bij de arts had ik een gesprek, ze maakte mij duidelijk dat je na de operatie 1 jaar lang niet zwanger mag worden ( doe ik ook niet hoor). De arts meten mij bloeddruk op die was goed en luisterde naar mijn longen en hart dat lijkt allemaal in orde, zij maakte zich alleen zorgen dat ik zo moe ben altijd dus vraagt een slaaptest (voor slaapapneu uit te sluiten) aan wanneer ik groen licht krijg. Op het laatst heb ik een gesprek met de psycholoog het gesprek waar ik het meeste bang voor was.. en die mij heel erg liet twijfelen maar ik sterk genoeg ben om dit aan te kunnen en door te zetten. ik smeekte haar bijna maar ze zou contact opnemen met mijn psycholoog om te overleggen (ik heb in mijn eigen psycholoog wel vertrouwen, dus veel fout gaan kon eigenlijk niet.) Deze screening duurde in totaal zo`n 3,5 tot 4 uur lang, maar de tijd vloog voorbij.

Ik ging naar huis met een dubbel gevoel: iedereen gaf mij een goed gevoel dat het best positief kan zijn straks, behalve de psycholoog.

Nu wachten. Ik wordt tussen 4-6 weken gebeld met uitstel of groenlicht. In de auto onderweg naar huis kwam alle stress en zenuwen eruit. Er viel een last van mijn schouders want dit had ik achter de rug nu afwachten..

Na twee weken kreeg ik op vrijdag 6 juli 2018 kreeg ik een telefoontje om 11:50 op precies te zijn ” met …. de arts van Nederlandse obesitas kliniek, ik heb een positieve uitslag voor jou: je bent door naar de volgende ronde! ( ik huilen van geluk.. heeft zeker ruim 4 uur geduurd haha). Ik was zo blij en zo en zo snel de uitslag!

Slaapapneu

Een week erna kreeg ik een brief binnen van Westeinde ziekenhuis in Den Haag, dat ik werd uitgenodigd om een slaapapneu onderzoek te komen doen zo gezegd, zo gedaan. Wij moesten 18 juli 2018 naar het ziekenhuis eerst kreeg ik een voorlichting film te zien over slaapapneu, daarna werd ik opgehaald door een laboratorium verpleegkundige ik moest mijn broek uit en werd helemaal beplakt met plakkers en draden. Ook kreeg een kastje om mijn buik en weer kreeg ik papieren mee die ik in moest vullen voor het slapen gaan, en als ik wakker werd zo gezegd zo gedaan. de volgende dag moest ik terug naar Den haag om alles te laten verwijderen. Nadat wij dat hebben laten verwijderen moesten wij naar beneden om bloed te laten prikken via mijn vinger bloedgasmeter me ik voelde mij zo vies bah de maken alles vast met een soort gips/klei het wordt keihard en dat dus in je haar. maar gelukkig kon ik toen ik thuis kwam meteen lekker douche.

Hoe nu verder?

25 Juli 2018 moeten wij terug naar het ziekenhuis en dan hoor ik of mijn bloed goed is en of ik slaapapneu heb en welke vorm en wat we daar aan gaan doen.

31 juli 2018 moet ik terug naar de kliniek (obesitas kliniek) voor een voorlichtingsbijeenkomst en een gesprek met de chirurg. Spannend!

Ik hou jullie op de hoogte en neem jullie ook graag mee in dit spannende avontuur en grote verandering in mijn leven!

 

Enjoy life.

Beautyblush

Ps ik wil dit ook gaan vloggen lijkt jullie dat leuk? interessant? let me know.

 

 

 

 

 

5
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JenniferJouvenceAmelie van Writings by AmelieRachelle Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Rachelle
Gast

Wat fijn dat je de stap hebt gezet! Ik hoop dat je gesprek vandaag goed ging en dat je weer een stapje dichterbij komt!

Amelie van Writings by Amelie
Gast

Veel succes met deze grote stap!

Jouvence
Gast

Wat spannend allemaal! Mijn moeder heeft een paar jaar geleden een gastric bypass gedaan, dus ik weet dat er een hoop bij komt kijken. Heel veel succes met het traject!