Hielspoor

Lieve volgers,

Vandaag ga ik jullie vertellen waar ik hele erge last van heb, het belemmerd mij enorm in mijn dagelijkse bezigheden.

Jullie zullen vast denken ”hielspoor?” 

Ik ga jullie in het kort vertellen wat het is en wat je eraan zou kunnen doen.

Hielspoor/peesplaatontsteking is vaak overbelasting of stress aan de hiel of aanhechtende pezen als de peesplaat en achillespees. Dit veroorzaakt een steriele ontsteking waar de peesplaat onder aan de voet hecht.  Jammer genoeg nooit een duidelijke oorzaak aan te wijzen of toch wel?

*Sporten
*voet afwijking
*stijve kuitspieren
*slechte schoenen
*staand beroep
*stijve voetzool
*klem
(zie google voor verdere uitleg)

Hoe ik hielspoor ervaar!

In de ochtend als ik uit bed kom dan kan ik er niet op staan laat staan er op lopen ,dus strompel ik overal naar toe. Het maakt mij ook extra moe omdat je er anders door gaat lopen je probeert je voet zo min mogelijk te belasten. Ik heb er 24/7 last van en dit is nu al langer dan een half jaar en hier voor heb ik het ook gehad, toen leek het snel weg te gaan. Ik heb deze keer ook weer van alles geprobeerd qua zooltjes nieuwe goede (dure) schoenen.
Met mijn voeten in een voetenbadje zitten met massage stand niks helpt bij mij. Ik ga zeker even kijken of /shock wave therapie kan helpen, deze pijn is zo heftig.. Een klein stukje lopen en je kan daarna geen kant meer op.. Zelfs met fietsen doet dit pijn. Maar ooit komt het goed!

Zijn er therapieen of andere oplossingen voor?

Ja, die zijn er zeker je kan shock wave therapie doen je kan er ook aan geopereerd worden, ook met fysiotherapie kan de last/pijn minder worden.

Heb jij zelf hielspoor of ken je iemand die dat heeft?

Laat zeker even een reactie achter.

Liefs x

Jennifer
Beautyblush

 

 

10 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Wat rot zeg! Vervelend dat je er zo veel last van hebt.. Ik heb het (gelukkig) niet maar ik moet wel zeggen dat ik het wel eens voorbij heb horen komen in mijn kring.. Hoop dat het snel beter gaat!

  2. hai, ik kreeg vorig jaar erge pijn. Heb (de hele) zooltjes besteld bij podobrace. Ik gebruik ze sindsdien frequent en het is echt verminderd. Verder voetoefeningen met een tennisbal (rollen) en erop letten dat je afwisselt van schoen/hakhoogte.

  3. Ik heb meerdere personen in mijn omgeving met een hielspoor verleden. Bij de een hielp het heel erg om zo vaak mogelijk op Crocs te lopen, ziet er niet uit maar als het helpt dsm heb je er alles voor over. Bij de anderen was inderdaad Shockwave te oplossing.
    Ikzelf schijn er volgens foto’s/scans van artsen ook een te hebben maar gelukkig nergens last van.

  4. Wow Jennifer wat mooi omschreven in jou blogg 1 tip van carmen een leeg plastic flesje koud water er in doen en dan met je voet er over heen rollen probeert t eens liefs mam

  5. Oh wat vervelend voor je! Ik ken het helemaal. Ik heb het jaren terug ook gehad en ik heb zelfs toen in een rolstoel gezeten omdat ik niet langer dan 100 meter kon lopen daardoor. Zo kon ik toch nog winkelen in het centrum :). Gelukkig is het door rust en goede zooltjes overgegaan. Het is vooral belangrijk om zooltjes of schoenen te dragen waarbij de hak iets verhoogd is. Dat gaf mij veel verlichting. Heel veel beterschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *