Ik ben weer terug!

Lieve volgers,

Vorige week maandag 1 oktober 2018 was het zover, ik kreeg mijn Gastric bypass.

Ik was best zenuwachtig, omdat je niet weet wat jou te wachten staat die dag..

Maar goed ik werd wakker maandagochtend om 5:00 heel vroeg ik stapte onder de douche en bedacht me hoe het straks er aan toe zou gaan. Ik maak mij helemaal klaar was niet super lang bezig want tas had ik al ingepakt opmaken en cremetjes mag niet.

Eten en drinken was jammer genoeg ook niet toegestaan.

Het is inmiddels 6:00 ik laat de hond nog even plassen, ik wacht tot RJ er is de mij weg brengt naar het ziekenhuis.

Het is nu 6:25 wij zijn in het ziekenhuis Antoniushove in Leidschendam muis stil en nog erg donker. YES te vroeg oeps!

Pas om iets voor 7:00 ging het bloedprikken  open ik dacht dat dat voor controle was stel je voor dat je teveel bloed verliest, kunnen ze het alvast klaar leggen dan weten ze dus welke bloedgroep je hebt.

Het duurde mij te lang want ik moest mij 7:00 melden bij de operatie lounge ik werd steeds zenuwachtiger, die stuurde mij vervolgens weer terug om eerst bloed te laten prikken.

Zo gezegd zo gedaan natuurlijk!

Afijn bloed laten prikken en weer naar de eerste etage we moeten even wachten in de lounge, na 15 minuten te hebben gewacht werd mijn naam geroepen.. de eerste WAT IK??? Als eerste No!! ik was beetje aan het huilen van de zenuwen en angst voor de narcose. Ik werd mee genomen naar een kamertje waar we de laatste gegevens door spraken. Ook kreeg ik nog drie pillen die ik in moest nemen verschikkelijk, maar goed mijn bloeddruk werd nog nagekeken, alles bleek in orde.

Stap 2!

Het bed!! Die lag al lekker gespreid met mijn sexy ziekenhuis nachthemd erop, ik moest mij uitkleden en op het bed gaan liggen wederom weer zo gezegd zo gedaan.

De verpleging kwam en ik nam afscheid van RJ, en werd door de verpleging naar de OK gereden. Daar kreeg ik een infuus en stelde ze nog paar vragen toen dat allemaal geregeld was ben ik naar de echte OK gereden. Daar stond een stoel waar je half in lag/zat je benen moesten worden gespreide en je armen ik kreeg de narcose via het infuus en ik mocht gelukkig het kapje zelf vast houden.

Het werd wazig en mijn gehoor viel weg heel bizar! Ze zijn toen 1.5 uur bezig geweest

Toen ik op de uitslaapkamer kwam was ik doodziek van de narcose, ik moest ook spugen  en ik maakte mij lang niet zo druk over hoeveel pleisters erop zaten. Op een gegeven moment werd ik weer wakker gemaakt en naar de kamer gebracht waar ik ook de nacht door zou brengen.

Ik heb die maandag er veel geslapen door de pijn en misselijkheid ook kreeg ik nog bezoek van RJ, Romy, mijn moeder en Jayley super lief maar was zo suf 🙁

De nacht ging natuurlijk bagger, want ik moest elk uur naar de wc en alles afkoppelen de hele tijd maar ook alles weer aankoppelen elke keer alles in de knoop. Hup ik weer op doe knop..

Dinsdagochtend 2 oktober 2018

5:30 uur: ik was wakker de verpleging kwam mij afkoppelen ik was eindelijk verlost van dat vreselijke apparaat (waar ze bloeddruk in de gaten houden en zuurstof ding in je neus en je infuuszak)

heerlijk maar nu 1,5 liter drinken voordat je naar huis mag! Ojeee!! Gaat me dat wel lukken??

Inmiddels is het 10:00 en ik hoor dat ik lekker naar huis mag 🙂

Dus ik Rj geïnformeerd, ik moest ook douchen, heel eng, voelde me slap en futloos duizelig moe… maar heb het gedaan!

Het is 13:30 uur: ik krijg mijn ontslag en mag naar huis

14:05: ik ben thuis kotsmisselijk en doodziek van de autorit ben toen nog wezen spugen en voor de rest heel veel geslapen

 

Benieuwd naar deel 2?

Hou deze pagina dan in de gaten of volg mij op youtube onder de naam: Mama suikerbuik

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer

Love you all x

 

Reageer op dit artikel

avatar