Ontbijt Inspiratie: Havermout #2

Een goed ontbijt is musthave voor een goede start van je dag!

Tenminste als je het goed doet. Want met een goed en voedzaam ontbijt in de ochtend kan je de dag goed starten zeggen ze altijd!
Ik  pak gewoon de tekst van #1 en pas gewoon steeds het artikel aan 🙂 Scheelt weer enorm met dit warme weer 😉

Low Budget ontbijt

Ik probeer de ontbijtjes zo goedkoop mogelijk te houden zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn 🙂
Uiteraard heb ik Marloes om advies gevraagd naar aanleiding van een artikel dat ze schreef.
Dus daarom kan ik zeggen dat ik de juiste producten laat zien aan jullie 🙂

Wat gaat er in zo een ontbijt?

Het is een heel makkelijk ontbijt eigenlijk! Er gaat ook dit keer niet heel veel bijzonders in #2.

  • 200 ml water ( gewoon uit de kraam, maar het kan ook uit een fles komen )
  • 50 gram havermout (kies dan voor de variant die alleen havermout als ingrediënt heeft, ik heb die van de Lidl voor € 0.35)
  • 1 banaan
  • Koek en Speculaas kruiden (ik gebruik die van verstegen, maar zelf maken is ook heel makkelijk. Receptje volgt nog)

Hoe maak je dit?

Allereerst pak ik de weegschaal en zet ik daar een pannetje op. Dan weeg ik de goede hoeveelheid melk af en zet ik dit alvast op laag vuur (of de juiste instelling mocht je elektrisch koken, inductie bijvoorbeeld).

Ik zet de weegschaal altijd op nul zodra ik er een schaal ofzo op heb gezet.

Vervolgens pak ik de kom waar ik uit eet en zet deze op de weegschaal, om de havermout af te wegen. Dit mik ik al roerende in het pannetje met water.

Wanneer het het langzaam aan de kook raakt, snij ik in de tussentijd de banaan in kleine plakjes. Tussendoor roer ik de havermout door zodat het niet verbrandt in de pan :).

Ik ben zo een 10 minuten bezig qua bereiding, het ligt er maar net even aan hoe jij kookt natuurlijk. Maar zodra je denkt dat het goed gaar is schep je het in je ontbijtkom.

Wat ik dan doe is de schuifjes banaan er boven op verdelen, wel een opening in het midden open laten waar je vervolgens de koek en speculaas kruiden op strooit. Nu hoeft dit niet hoor en kan je de bananenschuifjes ook gewoon random in de kom doen.. Je mengt het met roeren toch wel goed door elkaar. Maar dit is hoe ik het klaar maak hihi.

En dat is het!

Helemaal niet zo moeilijk dus!

Kleine disclaimer:

De havermout is van nature glutenvrij maar omdat dit vaak uit de fabrieken komt waar ook gluten verwerkt worden kan het sporen van bevatten. Nu reageer ik heel heftig op gluten en heb ik van deze havermout totaal geen last. Maar als je heel zeker wil zijn dat het volledig glutenvrij is kan je beter kiezen voor een gegarandeerde glutenvrije variant.

 

4 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *