Serious Business: Bankzaken

En nee, ik ga niet mijn banksaldo of iets met jullie delen 😉

Nee ik wil toch eens aandacht besteden aan de fijne bank waar ik al jaren bij zit.

Het is geen standaard bank, dat is een ding wat zeker is. En nee, ik wordt niet gesponsoord ( ja met de rente op de betaalrekening 😉 ), ik schrijf dit puur uit mijn eigen ervaring.

Ik zit al sinds 2011 bij de ASN BANK, een groene bank die zich inzet voor een betere wereld.
Want geld maakt wel degelijk gelukkig.

De meningen zijn daar over verdeeld maar ik sta al sinds dag 1 achter de bank.

Zo zetten ze zich in voor onder andere:

  • mensenrechten
  • klimaat
  • biodiversiteit

Als je de site checkt is er genoeg te lezen over de mooie doelen die ze steunen. Zeker de moeite waard.

Er is meer..

En nog een leuk feitje om te weten is dat je rente ontvangt over je betaalrekeningen. Oke, geen mega hoge rente, maar…….. alle beetjes zijn toch weer mooi meegenomen.

Mooi die praatjes, maar hoe is de service?

Helaas is het een online bank (wel onderdeel van SNS BANK), maar gelukkig hebben ze wel een fysiek hoofdkantoor in Den Haag zitten. En ook daar kan je met je vragen terecht.

Ik heb een aantal keer wat kleine probleempjes gehad (lees pas niet meer geldig, pincode vergeten). Als ik dan belde, werd ik keer op keer goed en vriendelijk te wordt gestaan! Je wordt altijd goed geholpen.

En kan het niet direct? Dan noteren ze je nummer en dan zoeken ze het voor je uit. En uiteraard kan je dan binnen no time een telefoontje terug verwachten met het antwoord op je vraag.

Storingen?

Ik ga het even op hout afkloppen: in 8 jaar tijd heb ik nog NOOIT een storing meegemaakt!!! Werkzaamheden worden in de nachten uitgevoerd. Dit zodat mensen er geen last van hebben. Nou ja, je mag er vanuit gaan dat mensen ’s nachts over het algemeen toch wel in dromenland liggen.
Kijk als het stroom er uit ligt in heel Nederland dan is het anders, maar gelukkig gebeurt dat niet zo snel in Nederland.

Waarom raad ik deze bank aan?

Ik ga geen namen noemen, maar ik heb meerdere banken gehad. En de meeste hadden regelmatig storingen.
En als ik een issue had met de rekening of iets, was het vaak wel lastig op te lossen of het duurde onwijs lang.

Gewoon het feit dat de rekening niet veel kost op maandbasis, de rente die je krijgt, de goede doelen die ze steunen, de uitmuntende service bij vragen en kwesties en noem maar op, geven voor mij echt de doorslag om bij deze bank te blijven. En ik heb al een aantal mensen overtuigd en die zijn dan ook overgestapt naar de ASN.

Ook met dezelfde conclussie: een fijne bank die goed is voor de wereld en waar niet te veel poespas bij komt kijken. Gewoon een bank zoals deze hoort te zijn. Niets meer en niets minder.

En als ik straks groot genoeg ben met By Vosje en naar de Kamer van Koophandel stap, dan kun je het wel raden: de zakelijke rekening wordt er gewoon een van de bank waar ik al ruim 8 jaar zit 🙂

Voor de wereld van morgen!

Wie van julie zit er ook bij de ASN BANK? 

ASN BANK volgen op Social Media?

Je kan ze vinden op:

 

 

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jenn Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Jenn
Gast

Ik zit er sinds vorig jaar, ben erg tevreden 🙂