The story of my life deel 1

lieve Volgers,

Leuk dat jullie weet de tijd nemen om mijn blog te lezen. Tsja waar zal ik is beginnen? Over mijn school? Basisschool, thuissituatie , studie, of mijn moederschap?

Oké! Laten we maar gewoon onderaan de ladder beginnen, Mijn basisschool periode.

12 april 1991 ben ik geboren, toen ik 4 jaar oud was 1995 ging ik naar de basisschool groep 1! Super spannend altijd zo’n eerste schooldag/week.

We gingen spelen/werken en buitenspelen

Het buitenspelen vond ik nog het leukste! Omdat je dan lekker vrij kan zijn en je fantasie kwijt kan.. door te rennen en gillen vader & moedertje spelen, en  in de zandbak kastelen bouwen.

Knutselen vond ik ook erg leuk omdat ik gewoon lekker mijn Creative ei erin kwijt kon..

 

uiteindelijk werdt mijn schooltijd niet zo leuk.. in groep 2 merkte we dat ik anders was dan andere kinderen ik was mollig en gewoon anders dat ken je toch wel?

Je voelt je er niet bijhoren je doet gewoon je eigen dingetje terwijl je het liefst gewoon lekker veilig onder mama’s vleugels wilt blijven

op een dag in groep 2 was de juf mij zat omdat ik vaak soort van schommelde op een stoel ze pakte mij op nadat ik gevallen was met mijn stoeltje door het wippen daarop en gaf mij een klap/tik.. ik schok daar heel erg van en ben huilend op de gang gaan zitten bij een bruine grote regenton waar parapluutje en regenkleding van kinderen op lagen. Op de kapstok hingen de jasjes van de kinderen uit mijn klas.

Het duurde een eeuwigheid daar op die gang uit eindelijk mocht ik weer terug de klas in maar de juf was nog steeds boos

Ik speelde wat maar voelde mij eenzaam en wilde naar mama..

groep 3,  het is zomervakantie geweest en ik was over naar groep 3! Je gaat aan een tafeltje zitten achteraan in de klas want ik wilde niet opvallen de klas stroomde vol met de kinderen die ook over waren naar groep 3 en Ja toen zaten er populaire meisjes in mijn klas Tosca, Tamar, Gladdys. Na een tijdje waren hun de gene die altijd aan het praten waren of ze het over mij hadden geen idee.. ze keken wel vaak om naar mij.. waardoor ik mij nog eenzamer ging voelen maar ik deed mijn best op school. Je leert schrijven woordjes, rekenen. En laat ik met rekenen nou moeite hebben, maar op school hebben ze een vrouw werken zij geeft bijles Top! Ik volg bij haar bijles rekenen gaat oké maar niet super goed! We werken vervolgens ook aan een rapport ( Je moest er zelf knutselwerkjes en tekeningetjes in maken ).

Het was uiteindelijk een redelijk rapport!

Groep 4, Ik ben over naar groep 4, maar oeps je krijgt hier ook de tafels maar ik heb wel een vriendinnetje eindelijk!! Naomi heet ze half Italiaans wij worden besties brengen samen veel tijd door tijdens de les in de pauze met buitenspelen na schooltijd

Op een gegeven moment kwam Tisha in onze klas een meisje helemaal weg van paarden.. ze leek er zelfs een beetje op droeg paarden kleding ( trui met paard erop of een broek net paardenhoofden of hoefijzers) Verschikkelijk vonden wij dat en begonnen haar te pesten ( ik werd zelf ook gepest door kinderen uit een andere klas) Als Tisha langs liep dan lieten we gaan struikelen of als ik nieuw inkt nodig had voor mijn vulpen of mijn punten moest slijpen en liep langs haar tafel en gaf ik een trap tegen haar benen.. ik bedoel ze was toch zo’n paardenfan paarden trappen ook..

of ik liet haar boek of etui op de grond vallen of als ze aan het schrijven was stote ik tegen haar aan.

Wat een bitch denk je nu.. Ja zo denk ik ook idd nu en Tisha als je dit leest of ooit te lezen krijgt Sorry voor de schooltijd dat je bij mij in de klas zat sorry dat ik jou het leven zuur gemaakt hebt SORRY!!

Groep 6 inmiddels we krijgen Engels alweer zo’n vak dat je denkt Moet dit?! Ik kan niet rekenen ook geen Engels oké je zit op school om te leren maar ik heb die knobbel niet!

De juf ( Marijke ) een oude chagerijnige  heks uit Berkel en Rodenrijs gaf ons les in Engels.. ik snapte er niets van we moesten een verhaaltje in het Engels voorlezen

En laat voorlezen nou mijn sterkste punt zijn NOT! In het Engels je raad het al dat gaat nooit goed!

En inderdaad de tweede zin maakte ik spraakfouten waarop Marijke boos werd

ik zei nog tegen haar “We zijn hier toch om te leren?!” Ze werd boos en begon te schreeuwen ze gaf iemand anders de beurt..

Maar goed ook was ik er vanaf maar ik kreeg wel nog naar mijn hoofd geslingerd dat ik goed moest luisteren en oefenen op The!! the-The Th-e oké Ja The! Tong tegen de achterkant van je boven tanden houden

Yes het lukte..

Groep 7 fietsexamen “Ojeee!!” Fietsen door de stad alleen met een hesje aan en overal zitten mensen verstopt om te kijken of jij de regeltjes wel kent..

Praktijk gaat natuurlijk super goed! Nu nog theorie nadat ik twee keer gezakt was ben ik het met de meester ( Andries ) hij was een toffe peer de theorie examen overnieuw gaan doen hij las de vraag voor En ik antwoorde en Yes GESLAAGD! Ik heb ook een diploma!

Ook krijgen wij geschiedenis van Juf Wilma alles behalve interessant ik was met hele andere dingen bezig in de les. Ja foto’s maken in de dingen waar ik kunst in zag.

De juf zag het wel moest lachen maar deed niks denk dat ze het zelf ook geen heel boeiend vak vond en Ohja als je aan mijn vraagt “Wie heeft  Amerika ontdekt? Dat was dus Columbus wanneer was dat? 14e eeuw? Geloof ik..

Oké goed groep 8 komt in zicht na zware Jaren op de basisschool is eindelijk het laatste jaartje aangebroken.. een schooljaar met toetsen de eindmusical en het naar de ( Grote school) gaan brugpieper worden!!

Maar zover komt het voor mij niet op deze school want wij gaan verhuizen naar een ander deel in Delft! En dat is best wel een stuk verder we woonde eerst in Noord en gingen naar Zuid! Dus ik moest ook naar een andere school. Mijn moeder had gezocht en een school gevonden “De Simon carmiggeldschool

 

 

 

 

Reageer op dit artikel

avatar