WordPress: Hoe bevalt mij het?

*ik word niet gesponsoord of betaald door WordPress, dit is mijn persoonlijke mening*

Ondertussen draait de site al een maand en werk ik al die tijd met WordPress.

Nu werk ik bij LafamiliaB ook via WP en dat viel me helemaal niet tegen!

Ik dacht namelijk altijd dat het een heel ingewikkeld iets was om mee te werken maar dat is me heel erg meegevallen. Het is een fijne manier van werken en verre van ingewikkeld!

En er is op internet heel veel te vinden van hoe het werkt.

Thema’s

Neem de  thema’s, helemaal niet moeilijk en sommige thema’s zijn er zelfs in het nederlands! Hoe makkelijk is dat!

Natuurlijk is het even uitvogelen wat je wil en wat je aanspreekt. Je hebt een hoop betaalde thema’s maar er zijn ook zat gratis thema’s die hartstikke goed zijn om een professionele te creëren voor je website. Wel is het zo dat een betaalde meer opties heeft dan een die gratis is, maar het kan niet altijd feest zijn!

Ik maak zelf gebruik van een gratis thema, niet alleen omdat ik even geen budget heb er voor maar ik vind dat ik eerst moet gaan kijken wat ik precies wil. Zoals jullie wellicht gezien hebben is de layout veranderd afgelopen week. Dit kan natuurlijk niet zomaar als je alleen werkt met een betaald thema, zou een duur grapje worden anders.

Ik kies wel altijd een thema waar je de header van kan veranderen met een eigen afbeelding zodat je niet vastzit aan en foto van het thema zelf.

Gebruiksgemak

Ik vind zelf dat WordPress heel gemakkelijk in gebruik is. Mijn hele dashboard is in het nederlands en dus lekker makkelijk om me te werken! Engels kan ik wel maar als het in het nederlands kan heb ik dat liever.

Alles is goed duidelijk en je hebt altijd wel forums waar veel op te vinden is als je iets niet snapt.

Ook wanneer je een artikel aan het typen bent heb je onderaan de pagina een tool waar je je SEO kan volgen. Je hebt 3 kleuren: rood, oranje en groen. Ook kan je ziet waar je aan moet voldoen om de 2 balletjes groen te krijgen. Zijn je balletjes groen? Dan heb je bij wijze van een perfect artikel geschreven! Hoe handig is dat!

Ook kan je heel gemakkelijk dingen inplannen en zijn hele goede plugins waarmee je een kalender bij kan houden en nog geel meer.

Wat is mijn dus mijn ervaring?

Zoals jullie eigenlijk wel hadden kunnen lezen ben ik meer dan tevreden met WordPress! En heb ik er ook geen spijt van dat ik hiervoor gekozen heb ipv Joomla of iets 🙂

Ik raad zeker aan om met WP te gaan werken als je echt heel serieus gaat beginnen met een blog.
Het is makkelijk in gebruik en heel mooi qua vormgeving.

4 reacties Voeg de jouwe toe
    1. Ik kom van blogger, maar omdat ik al gastblog vanaf een wordpress website wist ik direct wat ik voor deze site wilde en dat was geen blogger meer.
      Ik vind de keuze zoveel beter dan blogger heeft en het werkt veel smoother vind ik. Was blij dat ik eindelijk weg kon 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *