Avène Hydraterende Zelfbruiner

Bruin worden zonder zon! Wie wil dat nou niet? Vandaag bespreek ik met jullie een self-tanner van het mooie merk Avène. Lezen jullie mee?

Zoals jullie weten is Viata een online apotheek. Maar ze verkopen meer dan alleen maar de gebruikelijke dingen, namelijk ook zelfbruiningsproducten.

Omdat ik nog steeds op zoek ben naar de perfecte zelfbruiner, besloot ik deze van Avène ook eens uit te proberen.

De Avène hydraterende zelfbruiner is een self tanning gel voor de gevoelige huid. Het zou volgens de tube een natuurlijk tan moeten geven en het zou een zijdeachtige gelsubstantie moeten zijn.

Omdat ik niet weet hoe ik reageer op zulke producten, probeerde ik hem uit op een stuk van mijn onderarm. Mocht het misgaan qua een allergische reactie dan blijft de schade beperkt (tipje van Dais).

Ik begin met de geur. Er zit een lichte geur aan die ik niet kan hangen aan een bepaalde geur. Het is geen vervelende vieze geur, maar vind hem ook niet mega lekker. Zodra je het op het lichaam hebt zitten ruik je na een tijdje de geur niet meer wat wel heel fijn is aan dit product.

De before foto zonder de zelfbruiner

Het smeert ook heel fijn uit, ook kan je hem goed gelijkmatig verdelen. Eigenlijk had ik een handschoen moeten aandoen vanwege mijn acrylnagels, gelukkig heb ik voorzichtig gewerkt. Wel aan te raden als je je hele lichaam gaan zelfbruinen 😉
En ook heel fijn is dat het fijn aanvoelt op mijn huid, ik heb namelijk een gevoelige huid en van dit product heb ik absoluut geen last ervaren. Iets wat ik wel eens had bij andere self tan producten.

Tadaaa, de kleur!

Qua kleur heb ik als enige een minpuntje helaas. Ik baalde heel erg toen het kleurtje eindelijk naar voren kwam. Zoals jullie wellicht aan de foto wel kunnen zien is de kleur veel te warm in vergelijking met de kleur van mijn gebruinde huid. Ook vond ik hem op mijn huid ietwat oranje ogen. Maar dan puur aan de ondertoon van mijn huid liggen hoor!

Kan ik de zelfbruiner aanraden? Ja! Ondanks het voor mij niet de juiste kleur is kan hij voor iemand anders wel perfect zijn!
Want op de kleur na is deze zelfbruiner echt heel erg fijn in gebruik en echt geschikt voor een gevoelige huid!

En ik baal ook echt dat ik hem niet kan gebruiken 🙁 Echt super jammer.

Gebruiken jullie wel eens een zelfbruiner?

Reageer op dit artikel

avatar