blue’m helpt bij het stoppen met roken

De invloed van roken op de (mond)gezondheid

Bij de start van elk nieuw jaar staat stoppen met roken hoog in de lijst van goede voornemens. Helaas stranden deze voornemens vaak al voor het einde van de maand. Hieronder 6 redenen die kunnen helpen om wél te stoppen met roken.

Roken ondermijnt het immuunsysteem Het is algemeen bekend dat roken een schadelijk effect heeft op je gezondheid. Roken is onder andere niet goed voor je longen, hart, bloedvaten en huid. Door het inhaleren van de giftige stoffen krijgt je lever, je grootste ontgiftingsorgaan, er een zware taak bij. Dit maakt je vatbaarder voor ziekten, virussen en bacteriën.

Meer kans op tandvleesproblemen

Rokers hebben vaak ongemerkt tandvleesproblemen en lopen hier (te) lang mee door. Doordat de nicotine hun bloedvaten vernauwt en hun immuunsysteem minder goed werkt, vertonen rokers minder symptomen van ontsteking. Erg gevaarlijk, want het kan uiteindelijk leiden tot het verlies van tanden en kiezen.

Verkleurde tanden

Rokers herken je vaak aan hun verkleurde tanden. Sigarettenrook veroorzaakt namelijk aanslag op je tanden en deze rookaanslag is erg moeilijk te verwijderen. Je mondhygiënist kan deze verkleuring vaak wel weghalen maar het zal altijd terug blijven komen zolang je blijft roken.  

Verminderde reuk en smaak

Als je stopt met roken, zul je na een maand al merken dat eten en drinken beter smaakt. Dit komt doordat je reuk, smaakzin en adem verandert wanneer je rookt. De chemicaliën die vrijkomen zorgen voor de typische ‘rokersadem’, die je pas weer kwijtraakt door volledig te stoppen met roken.

Een droge mond en meer gaatjes

Roken leidt tot uitdroging van de slijmvliezen. Nicotine vermindert de aanmaak van speeksel en ook dit kan een slechte adem veroorzaken. Door een droge mond heb je tevens meer kans op het ontstaan van gaatjes.

Groter risico op mondkanker

Vreemde plekjes op je wang, tong of keel kunnen eventueel leiden tot mondkanker. Door te roken loop je meer risico op het ontstaan van deze afwijkingen: de kans is 2 tot 4 maal hoger dan bij niet-rokers.

Tips bij het stoppen met roken

Mensen die willen stoppen met roken zijn er aan gewend om steeds iets in hun mond te hebben. blue®m dentale kauwgom en mondspray kunnen worden gebruikt zodra de trek in een sigaret de kop opsteekt en zorgen direct voor een frisse adem. De producten bevatten een formule met actieve zuurstof uit o.a. biologische honing en zijn vrij van parabenen, fluoride en sulfaten (SLS en SLES). Beide producten kunnen eenvoudig in de tas of jas worden meegenomen en creëren een nieuwe gewoonte, zonder dat het schadelijk is voor de (mond)gezondheid.

Meer informatie

Voor meer informatie over de producten en het gebruik van blue®m kan de consument contact opnemen met de klantenservice van blue®m via e-mail: info@bluemcare.com, telefoon: 085-3031149 of kijken op de website.

Zou jij blue®m gaan gebruiken om te stoppen met roken?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
guest
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nicole orriens
1 jaar geleden

Ik ben gelukkig nooit begonnen met roken, maar anders zou ik er zeker van af willen. En dit klinkt wel behulpzaam.

Jasmina
1 jaar geleden

Gelukkig heb ik nooit gerookt maar kan me voorstellen dat als je wilt stoppen,dat heel zwaar kan zijn.

Alexandra
1 jaar geleden

Stoppen is lastig. In gedachten duizenden keren zeggen dat je gaat stoppen. Op een gegeven moment ben je het dan zat en stop je. Mijn ervaring is dat de verslaving meer in mijn geest en handelingen zit dan in de nicotine. Ik rook sinds 6 mei 2018 niet meer. Schreef over wat mij hielp met stoppen in https://www.not2limited.com/stoppen-met-roken/. Misschien heb je er wat aan. Succes.