Capsule Wardrobe: hoe gaat het?

Een tijdje terug ging ik de uitdaging aan en besloot ik aan de trend van de Capsule Wardrobe mee te doen. Hoe gaat me dat af? Vandaag geef ik jullie een update!

Ik was in het begin heel optimistisch en ging als een wervelwind door mijn kleding stash heen. Dat was sowieso nodig want ik heb een stuk of 5 vuilniszakken naar de kledingcontainer van het Leger des Heils gebracht.

Ik kocht per seizoen de items die volgens de lijsten nodig waren als ik die nog niet had.

In het begin ging het heel goed! Ik hield me netjes aan de 37 stuks kleding en schoenen die ik me voorgenomen had te dragen. Ik was best trots op mezelf.

Maar toch begon het na een tijdje te knagen en kon ik het toch niet laten om af en toe eens wat nieuws te kopen.

Ik kwam er na een aantal maanden achter dat dit concept niet zo heel goed bij mij past. Ik heb toch de diverse afwisseling nodig in mijn outfits en dat kon ik niet halen uit de beperkte keuze die ik had met de capsule.

Wel merk ik dat het voor vakanties wel werkt. Dan vind ik het juist leuk om zoveel mogelijk outfits te bedenken met zo min mogelijk kleren. Maar dan is het vaak ook voor max 2-3 weken. Voor mij dus prima te doen!

Waar ik het een jaar wilde volhouden, is het me geen 6 maanden gelukt. Ergens baalde ik wel. Maar toch vind ik het veel fijner om zonder een schuldgevoel iets te kopen. En nee ik ben niet mega materialistisch, maar dit concept is voor mij gewoonweg niet weggelegd.

Zo is in korte tijd mijn collectie maxijurken van 2 naar 5 in totaal gegaan. Sommige denken: ehm dais, dat heb je helemaal niet nodig. Ik vind van wel haha 😉 En ideale items voor een vakantie 😉 1 piece en direct een hele outfit (alleen een bikini een slippers erbij doen en je bent klaar).

Kortom, deze meid gaat binnenkort weer eens even de primark plunderen 😉 of de H&M of Stradivarius of…… you name it 😉

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
guest
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
BlogEnBeauty
1 jaar geleden

Ik denk, nee ik weet zeker, dat ik het ook niet zou kunnen volhouden. Maar hé, knap dat je het hebt geprobeerd toch!!!

ingrid
ingrid
1 jaar geleden

dat is niks voor mij. ik probeer niet te veel te shoppen en word daar wat beter in. kan me voorstellen dat je binnenkort weer eens lekker gaat shoppen

Renata
1 jaar geleden

Tja als je jezelf beter voelt met wat meer stukken in je kast en je kan het je permitteren waarom dan ook niet 🙂