Capsule Wardrobe?

Deze meid houdt van uitdagingen! Voor wie dat nog niet weet zegmaar πŸ˜‰

En ik ga een superleuke challenge doen! Zowel komende lente als de zomer.

Ik ga namelijk aan een capsule wardrobe doen!

Ik hoor jullie nu denken: Wat is dat dan weer?

Sommige kennen het misschien al wel, dan vallen jullie niet onder de afvragende groep natuurlijk, maar ik ga jullie even in het kort uitleggen wat dit idee inhoudt.

Bewuster omgaan met je kleding

Dat is het in feite. Met een capsule wardrobe/wardrobe capsule (beide kan het is maar net hoe je het wil schrijven of uitspreken) ga je een seizoen (sommige doen een jaar) met een x aantal kledingstukken en schoenen doen. De kunst is dan ook dat je leert combineren. Het idee hierachter is dat je echt alleen de kleding draagt die je daadwerkelijk hebt en dat je dus geen overbodige kleding in de kast hebt liggen die je toch nooit draagt.

Je kan wel 100 jeans hebben en 60 shirtjes maar die draag je nooit allemaal in 3 maanden lijkt me?

Kijk als je dit nu wel hebt, hoor je mij echt niet klagen of zeuren hoor. Ieder zijn ding en dat respecteer ik πŸ™‚
Maar nu ben ik er een die veel te veel kleding heeft en veel nog nooit gedragen heb. Eigenlijk best zonde.

Daarom wil ik graag deze uitdaging aangaan en kijken of ik echt met een bepaald aantal items een seizoen door kan komen.

Hoeveel items “mag” ik bezitten voor deze challenge?

Er is geen vaste regel voor het aantal stukken dat je mag hebben. Maar toen ik op internet aan het zoeken was naar een tussenmaat kwam ik vaak uit rond de 37 items. Dit zijn dan broeken, shirts, jurken, jassen, schoenen, tops en truien/blouses.

Ondergoed, sokken en zwemspullen rekenen de meeste niet mee. En sokken en ondergoed heeft een mens nou eenmaal op goede voorraad nodig. Ik ga echt niet mijn hele leven doen met 3 onderbroeken… That is a bridge to far zegmaar hihi πŸ˜‰ Nee het gaat echt om kleding die je vaak koop in de verleiding of omdat het zo leuk in de sale is.

Ik ga de komende weken heel veel uitzoeken, verkopen en weggeven en als iets echt niet meer kan toch weggooien.
Ook ben ik aan het kijken voor een aantal leuke items in de winkels voor een nieuwe serie op Youtube. Ik winkel dus nog wel gewoon voor fashion maar wel op een hele andere manier natuurlijk.

Ik ga dus ook nadenken voor ik iets koop: heb ik het wel nodig en hoelang kan ik het dragen?

Ik ga het in ieder geval de komende 2 seizoenen deze challenge proberen en plaats zowel hier als op Youtube regelmatig een update met hoe dit gaat πŸ™‚

Wie van jullie doet ook aan een Capsule Wardrobe? En als je het niet doet, lijkt het je wat om met mij mee te doen?

5
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
DeborahManuelaRenata FeyenNicole OrriensLife is a catwalk Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Life is a catwalk
Gast

Wat een mooi idee! Ik ben toevallig dit jaar wat aan het MarieKondo_en en dat ruimt al goed op! Jouw challenge is voor mij nog iets te ver weg maar erg goed voor het minimaliseren. Succes!

Nicole Orriens
Gast

Ik ken het principe van een capsule garderobe, maar heb het zelf niet. En op dit moment vind ik het ook niet zo nodig. Ik heb recent mijn kledingkast opgeruimd en vind het wel even goed zo.

Renata Feyen
Gast

Ja daar had ik inderdaad nog nooit van gehoord – ik heb eigenlijk geen overbodige kledingstukken in mijn kast liggen – ik draag alles afwisselend – en op een jeans kan je heel veel combineren πŸ™‚

Manuela
Gast

Ik doe niet mee aan de Capsule Wardrobe maar ken het concept wel. Zelf probeer ik wel bewust na te denken over de aanschaf van kleding. Mijn motto met vrijwel alles is dan ook liever kwaliteit dan kwantiteit.

Deborah
Gast

Zo dan ben ik flink in het voordeel. Ik koop eigenijk alleen nieuwe kleding als ik het nodig heb. Ik heb zo’n hekel aan shoppen…. Ik combineer mij rot met wat er in mijn kast hangt hahaha. En dat gaat al jaren prima πŸ™‚ Ik wens je heel veel succes met deze uitdaging. Laat je ons ook weten of het gelukt is πŸ™‚ πŸ™‚