Esthecin; het haargroeiserum van Nederlandse bodem

VAN HAARUITVAL NAAR HAARGROEI
Esthecin: hét nieuwe Nederlandse haargroeiserum voor vrouwen en mannen.

Esthecin

Een mooie bos haren is belangrijk voor mensen. Voor vrouwen staat het symbool voor vrouwelijkheid, aantrekkelijkheid en trots. Voor mannen kan kaalheid het zelfvertrouwen en gevoel van mannelijkheid aantasten.

Helaas kampen veel mensen met een verminderde kwaliteit van het haar, waardoor het afbreekt, dof wordt of zelfs uitvalt. Haarverlies komt voor bij 40% van de vrouwen en 80-95% van alle mannen, met alle psychische gevolgen van dien.

Er is een oplossing!

Gelukkig kan de haarkwaliteit met de juiste verzorging verbeterd worden! Drs. Hans van Montfort ontwikkelde in zijn laboratorium een haarserum op basis van natuurlijke ingrediënten dat helpt bij haarverlies én voor het behoud van mooi en gezond haar.

Huid en haar

Net als onze gezichtshuid, is ook onze hoofdhuid onderhevig aan verandering. De mate van huidveroudering en de snelheid waarmee dit gebeurt, worden bepaald door erfelijke factoren, de hormoonspiegel, leefstijl, beïnvloeding vanuit toxische stoffen zoals rookgedrag, stofwisseling en oxidatie zoals bij overmaat aan zonlicht.

Haren zijn een onderdeel zijn van de huid, dus deze worden door dezelfde factoren beïnvloed. De haarschacht wordt dunner en er groeien steeds minder haren uit een haarzakje, met dunner wordend haar als gevolg. Dit verouderingsproces van het haar gebeurt meestal na het 40e levensjaar, maar kan ook op jongere leeftijd voorkomen.

Ontwikkeld voor Esther

De reden voor de ontwikkeling van Esthecin was het haarverlies van de dochter van Drs. van Montfort. In 2012 kreeg Esther van Montfort te kampen met hevig haarverlies. Omdat geen van de specialisten haar kon helpen, besloot Drs. van Montfort daarop zelf aan de slag te gaan. Nadat hij eerst de fysiologie van de haren bestudeerd had, ging hij op zoek naar de mogelijkheid de natuur van de haargroei te herstellen.

Zijn studie leerde dat haarverlies veelal een combinatie van oorzaken betreft, maar dat de meest voorkomende oorzaak ligt in de androgene factoren. Het serum behaalde een fantastisch resultaat bij Esther en besloten werd het verder te ontwikkelen met de hulp van een cosmetisch researchlaboratorium. Zo werd Esthecin een feit. Esthecin betekent letterlijk ‘ontwikkeld voor Esther’.

Van haarverlies naar haargroei

Wat als er al sprake is van haaruitval? Ook dan kan Esthecin helpen. Haarverlies komt inmiddels voor bij 40% van de vrouwen en 80-95% van de mannen. De meest voorkomende vorm van haaruitval is androgeen haaruitval; deze vorm van haarverlies wordt dus veroorzaakt doordat het hormoon testosteron wordt omgezet in dihydrotestosteron (DHT). 

Bij vrouwen kunnen hormonale problemen zoals PCOS en schildklierproblemen, maar ook zwangerschap en de menopauze de oorzaak zijn. Androgeen haaruitval is bij mannen te herkennen aan het dunner wordende haar op de kruin of bij de inhammen, bij vrouwen komt het meestal tot uiting in een dunnere haarinplant, vaak op de middenlijn van het hoofd.

Een andere vorm van haarverlies die veel voorkomt, is telogeen haarverlies, waarbij de haarcyclus blijft steken in de rustfase en de haarwortel niet krachtig genoeg is om weer te groeien. De oorzaak van deze vorm is vaak androgeen, dus hormoon-gerelateerd. Het serum Esthecin is ontwikkeld ter voorkoming van androgeen haarverlies en voedt de haarzakjes welke zich in de rustfase bevinden.

Esthecin helpt

Esthecin werd getest door zowel een groep vrouwen, als op een groep mannen met androgeen haarverlies. Alle deelnemers waren tevreden. Ze lieten een verbetering zien van de haarkwaliteit en de haargrens schoof naar voren. Mannen én vrouwen. Er werden geen nevenverschijnselen waargenomen.

Persoonlijk advies

Het is de missie van Esthecin en Drs. van Montfort om zoveel mogelijk mensen gelukkig te maken met mooi en gezond haar. Om te weten of Esthecin geschikt is voor gebruik, biedt Esthecin bezoekers op de website de mogelijkheid een Personal Hair Care Plan in te vullen en/of een vrijblijvend persoonlijk advies te ontvangen.

Verkrijgbaarheid en prijs

Esthecin is verkrijgbaar via www.esthecin.com en bij de betere haarsalon. Een 3-maanden verpakking (24 tubes van 10 ml) kost € 149,00.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy
Mandy
1 jaar geleden

Oeh! Fijn dat je hier een blog over geschreven hebt, mijn haar groeit al 9 jaar niet echt meer en ik baal daar zo ontzettend van.. ben al zo lang op zoek naar oplossingen!

Juliette
Juliette
1 jaar geleden

Gelukkig heb ik geen last van haaruitval maar wat waanzinnig als dat verholpen kan worden. Ik vind het verhaal achter het merk ook erg leuk!

Amelie van Writings by Amelie

Lijkt me oprecht een goed product als je haar er niet zo gezond uit ziet!

nicole orriens
1 jaar geleden

Ik kan me voorstellen dat mensen die hun haren verliezen zo’n product graag gebruiken. Stel dat het echt helpt. Ik heb er zelf toch altijd een beetje mijn twijfels over.