Muroexe opent eerste winkel in Nederland

‘’There are people who love what we do. And people who don’t understand anything.’’

Schoenen- & accessoiremerk Muroexe, heeft haar eerste winkel in Nederland geopend. Hiermee lanceert Muroexe het merk in Nederland om vanuit hier verder uit te breiden naar Noord-Europa. De winkel is gevestigd aan de Kalverstraat 163 te Amsterdam en heeft een winkeloppervlak van 185 vierkante meter. Naast een winkel in Amsterdam heeft Muroexe ook een eigen winkel in Lissabon, Malaga, Bilbao, Pamplona en 2 winkels in Madrid. 

De collecties van Muroexe kenmerken zich door een minimalistisch design te combineren met technische sport features voor zowel mannen als vrouwen. De oprichters realiseerden zich dat er een generatie mensen bestaat die met sneakers is opgegroeid, maar die zich in hun persoonlijke en professionele leven in veel situaties bevinden waar ze geen sneakers met merk kunnen of willen dragen. Dus kwam Muroexe met het idee om een hybride sneak-to-shoe te ontwikkelen die het comfort van een sportschoen combineert met een design uiterlijk. En met succes, inmiddels heeft Muroexe meer dan 250.000 paar schoenen verkocht. 

#do the futureOur mantra.
Our guide. Where we are going.

Muroexe positioneert zich in de toekomst en is altijd op zoek naar innovatie. Seizoensgebonden collecties worden gecombineerd met limited edition collecties waarbij met nieuwe technieken, materialen en prints wordt geëxperimenteerd. De Muroexe basic collectie, bestaande uit de reguliere kleuren, is altijd verkrijgbaar.Naast schoenen verkoopt Muroexe ook tassen, rugzakken & portefeuilles. Alle producten voldoen aan hetzelfde uitgangspunt: functionaliteit met een minimalistisch design.In het voorjaar van 2020 kom Muroexe ook met een nieuwe lijn waar we naar uitkijken, gemaakt van textiel. 

Het merk uit Madrid werd door de Financial Times verkozen tot 1 van de 200 snelst groeiende Europese merken. En ook niet onbelangrijk, alle producten van Muroexe zijn 100% animal free! 

Muroexe, ontstaan in 2013, met het hoofdkantoor gevestigd in Madrid, 5 eigen winkels in Spanje, klanten uit 51 landen, meer dan 320 verkooppunten wereldwijd, en heeft al meer dan 250.000 paar schoenen verkocht. Een mooie toevoeging aan de Kalverstraat dus. 

Op de eerste dag dat Muroexe online kwam werden 11 paar schoenen verkocht, op de tweede en derde dag verkocht het merk niets. Vervolgens waren zij na deze start, compleet onverwachts binnen twee maanden uitverkocht! Nu een aantal jaar later heeft Muroexe meer dan 40 werknemers en 150.000 klanten wereldwijd.

Esme Martin en Roberto Heredia

Het lifestyle merk is opgericht in in 2013 Madrid door Esme Martin en Roberto Heredia. Esme begon haar carrière in de marketing met een focus op trendanalyse. Vervolgens werd zij directeur van een marketing en communicatie bedrijf dat Roberto heeft opgericht. Beiden geven in hun vrije tijd regelmatig lezingen en cursussen op universiteiten in heel Spanje.

Esme en Roberto hebben elkaar op de werkvloer ontmoet en samen Muroexe opgericht. Zij zijn hun droom om een hybride sneaker-to-shoe te ontwikkelen achteraan gegaan. De Muroexe schoen combineert het comfort van een sneaker met de elegantie van een schoen. De schoen is voor dagelijks gebruik op kantoor, met een minimalistisch design. Naast schoenen verkoopt Muroexe ook tassen, rugzakken en portefeuilles.  

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
1 jaar geleden

ik ken het merk zelf niet en eerlijk gezegd zijn het ook niet mijn type schoenen. maar leuk om te lezen eens over een ander merk wat ik niet ken 😀

Caroline
Caroline
1 jaar geleden

Het ziet er uit als een heel mooi en minimalistisch merk.

Deborah
1 jaar geleden

Ja, over smaak valt gelukkig niet te twisten. Zoals ik het van de foto’s kan zien zijn de zwarte schoenen nog wel oke. Maar de rest is niet zo mijn ding. Bijzonder verhaal achter deze schoenen, dat dan weer wel.

Tine
Tine
1 jaar geleden

Bedankt voor de tip! Komend weekend ben ik in Amsterdam dus dit komt net goed uit.