Nedersieraden: bijzondere sieraden

Ik ben een enorme fan van sieraden, maar dat is jullie vast niet ontgaan! Via instagram kwam ik in contact met het team van Nedersieraden.

Een bedrijf dat artiesten helpt met het aan de man/vrouw brengen van de sieraden die door deze talentvolle mensen worden gemaakt.

Nu heb ik altijd al een zwak gehad voor edelstenen ( bedankt mam 🙂 ) en om dit mooie initiatief te supporten wil ik hier graag een artikel aan besteden! Want de lokale ondernemers supporten, dat we vaker moeten doen!

Wie is Nedersieraden en wat doen ze?

Nedersieraden is een bij de Kamer van Koophandel geregistreerd bedrijf uit Zwolle dat op hun website handgemaakte sieraden aanbiedt. De reden dat zij dit bedrijf zijn opgestart is dat ze merkten dat er veel artiesten zijn die het maken van sieraden als hobby zien en het lastig vinden om de sieraden daadwerkelijk bij klanten te krijgen. In het opzetten van een (online) verkoop punt gaat uiteraard veel tijd, kosten en moeite zitten. Artiesten die het maken van sieraden hoofdzakelijk als hobby zien en vooral hun kosten willen dekken kunnen dit als vervelende opgave zien of vinden de ‘financiële’ kant niet eens leuk. Om deze zorgen van de artiesten weg te nemen is Nedersieraden opgericht. Bij het bedenken van de naam dachten ze vooral aan waar de artiesten waar ze mee samen willen werken en welke doelgroep we hebben. De artiesten waar ze mee samenwerken zijn Nederlands net als de klanten. Door Neder van Nederland toe te voegen met sieraden ontstaat Nedersieraden.

Artiesten

Via Instagram zullen zij na het opbouwen van een volgerbasis artiesten benaderen met de vraag of ze al een online verkoop punt hebben en zo nee of ze misschien via Nedersieraden willen verkopen. Mochten de artiesten dit willen, neemt Nedersieraden al hun zorgen qua marketing, verkopen, versturen en retour over. Uiteraard vragen zij voor elke verkoop een commissie om onder andere advertenties, verzendkosten en opstart kosten te kunnen bekostigen en winst te maken. Echter zal de artiest altijd zelf de verkoopprijs aan Nedersieraden bepalen en gaat de winst van Nedersieraden niet ten koste van de maker.

Soorten sieraden

Op de website komen verschillende soorten sieraden. Op dit moment biedt Nedersieraden aan; hangers, oorbellen en geluk boompjes. Met de uitbereiding van verschillende artiesten zullen er mogelijk ook nog ringen en andere soorten sieraden bijkomen. Vele artiesten maken gebruik van stenen die een spirituele lading bij zicht zouden dragen. Om dit moment is hier alleen empirisch bewijs van (bewijs gebaseerd op waarneming) en geen wetenschappelijk bewijs. Per product zal het soort steen beschreven worden, op een aparte pagina zal de kracht per steen soort beschreven worden en aan welk sterrenbeeld deze gelinkt wordt.

Levering

Als via onze website een bestelling wordt geplaats zal deze, tenzij anders aan geven, binnen 24 uur bij de vervoerder worden afgeleverd en vervolgens zo snel mogelijk naar het afleveradres worden gestuurd. Al de hangers worden standaard geleverd met een koperen kettinkje van 60 centimeter. Verzendkosten zijn bij de prijs inbegrepen.

Onderhoud

Vaak maken artiesten gebruik van koper in hun ontwerp. Koper is een metaal dat gevoelig is voor oxidatie (roest). Om deze reden stuurt Nedersieraden bij elke bestelling een zestal tips om dit tegen te gaan en op deze manier zo lang mogelijk plezier te hebben van uw sieraad.

Hoe gaat Nedersieraden om met retour?

Blijkt het sieraad toch niet iets voor jou? Geen probleem, je kunt binnen 14 dagen het sieraad op eigen kosten terugsturen indien deze niet beschadigd is.

Dragen jullie wel eens een sieraad gemaakt van edelstenen?

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
NicoleLiset Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Liset
Gast

Een mooi initiatief! Leuk dat ondernemers op een laagdrempelige manier hun sieraden kunnen verkopen.

Nicole
Gast

Leuk bedacht! Belangrijk om ook de ‘locals’ te supporten. Waar ergens vindt je tegenwoordig nog een uniek stuk sieraad.