Sneakpeak | Blue®m Vitamine Boost

Blue®m Vitamine Boost By Vosje

Het is inmiddels bijna november en dat betekent volop herfst in Nederland. Een periode waarin het lichaam net wat meer aandacht verdient. Zo is een extra focus op de vitamine D inname geen overbodige luxe. Sterker nog, het is vrijwel de enige vitamine waarvan de overheid aanvulling actief aanbeveelt. Ons lichaam maakt het aan onder invloed van zonlicht en haalt het deels uit voeding zoals vette vis en boter. In de herfst en winter is het risico op een vitamine D-tekort een stuk groter, omdat we met guur en koud weer liever binnen bij de kachel blijven. En hierdoor dus nog minder daglicht zien. Maar gelukkig zijn hier supplementen voor. In deze editie meer over het belang van vitamine D en de juiste aanvulling. Blue®m Vitamine Boost helpt je hierbij.

Tekort aan vitamine D = een tekort aan calcium

Het mineraal calcium helpt o.a. om botten en tanden sterk te houden, maar zonder aanmaak van voldoende vitamine D wordt dit een lastig verhaal. Het lichaam hoort de calcium uit de darmen op te nemen en naar de bloedbaan te sturen. Dit proces verloopt soepel wanneer er een voldoende hoeveelheid vitamine D in het lichaam aanwezig is.

Wanneer er echter een gebrek aan vitamine D is, onttrekt het lichaam de calcium niet meer uit de darmen, maar wordt het uit tanden en botten verkregen. Demineralisatie van het gebit, parodontitis en osteoporose zijn signalen van een tekort aan het mineraal calcium en dus een tekort aan vitamine D.

Symptomen van een vitamine D-tekort

Naast bovengenoemde signalen, zorgt een tekort aan vitamine D o.a. ook voor een zwak beendergestel, overmatig urineren, neerslachtigheid/depressiviteit, diarree, misselijkheid, parodontitis, verlies van eetlust, het vasthouden van fosfor in de nieren (dit zorgt voor verzuring in het lichaam) en een verhoogde ontstekingsactiviteit in het lichaam.

Een tekort en wat nu?

Het vitamine D gehalte kan eenvoudig op een natuurlijke wijze worden verhoogd. Het advies luidt om, met name tijdens de herfst- en winterperiode, te kiezen voor een vitamine D supplement. blue®m teeth & bone formula biedt een goede aanvulling. Dit bevat een unieke samenstelling van hoogwaardige ingrediënten, zoals:

  • biologisch actief magnesium
  • koper
  • mangaan
  • zink
  • borium
  • vitamine C, B6 en B12
  • foliumzuur.

Daarnaast bevat het ook hoge doseringen calcium, vitamine D3 en vitamine K2. De manier waarop blue®m teeth & bone formula werkt is synergetisch, omdat de verschillende voedingsstoffen in deze samenstelling elkaars eigenschappen positief versterken. blue®m teeth & bone formula is te bestellen via de webshop van blue®m.

Ken jij Blue®m Vitamine Boost al?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
guest
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ingrid
ingrid
2 jaren geleden

dit is een fijn merk, wist eigenlijk nniet dat ze dit ook hadden ga t eens proberen

nicole orriens
2 jaren geleden

Nee, ik kende dit niet. Ik slik eigenlijk nooit extra vitamines. Hoogstens soms vitamine C als ik een verkoudheid voel opkomen.

Riek
2 jaren geleden

Ken dit product ook nog niet. Eigenlijk slik ik nooit suplementen maar in de herfst en wintertijd hebben we ze toch wel nodig.In veel voedingstoffen missen we ook veel vitamines wat we nodig hebben.

Anja
Anja
2 jaren geleden

Ken dit merk nog niet, maar ga het zeker onthouden. Moet ook weer aan de vitamine D binnenkort.