Voedselverspilling: waarom weggooien zonde is!

Voedselverspilling: hot topic of serieuze zaak?

Ik heb het over het voedselverspilling! Ik merk de laatste weken dat het heel erg de trend is om iets te posten over het tegen gaan van verspilling en het weggooien van voesel en drinken. Maar wat vind ik daar nou van?

Zelf ben ik een groot tegenstander van het verspillen van voedsel en drinken. En dat is niet van de laatste tijd. Dit heb ik als klein meisje vanuit huis meegekregen, wij gooide vroeger dan ook amper wat weg. Buitenom het reguliere afval zoals verpakkingen.

Maar ook over die verpakkingen valt genoeg te zeggen maar dat wellicht later een keer?

Ging iets niet gelijk op? Dan was het of kliekjes dag een dag later of we deden het in de vriezer. Want ja, papa werkte in ploegen en nam dan wel eens een maaltijd mee. Scheelt dan heel erg in de kosten 🙂

En nu doen we dat hier in huis nog steeds. Vaak kookt Jan voor een heel weeshuis. Niet erg want zo eten we de dag erna lekker makkelijk en als er dan nog wat over is gaat het de vriezer in. Superhandig, want bij een keer geen zin hebben om te koken pak je gewoon een voorraad uit de vriezer en scheelt dat weer enorm in de boodschappen en in het koken.

Gelukkig doen ook steeds meer bedrijven wat tegen de verspilling van eten en drinken: ze doneren het aan onder andere de voedselbanken. Maar ook zijn er bedrijven die zich hebben aangesloten bij Too Good To Go.

Too Good To Go

Ook jij kan wat doen tegen verspilling vanuit bedrijven. Je kan ze helpen door producten die overblijven over te nemen voor een leuk en zacht prijsje. En dat is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt.

Je download de app in de appstore van jou telefoon. Vervolgens meld je je aan. Dit duurt nog geen 5 minuten.

Als je je eenmaal aangemeld hebt, krijg je te zien welke bedrijven in jouw omgeving aangesloten zijn bij TGTG.

Als je een bedrijf ziet wat je aanspreekt kan je een ticket kopen voor de magic box. Hierin zitten diverse producten en het aanbod verschilt natuurlijk per dag. Het varieert van bakkerijen tot hotels tot supermarkten! Dus voor elk wat wils!

Helaas is het ons nog niet gelukt om een box te bemachtigen omdat alles binnen no-time gered is! Goede zaak voor de verspilling maar balen voor ons uiteraard!

Kennen jullie dit mooie initiatief al?

Reageer op dit artikel

avatar