Waarom een electrische scooter alleen maar voordelen kent!

Vandaag de dag kan je er niet meer omheen: elektrische voertuigen. Bussen, auto’s, fietsen en zelfs scooters worden steeds vaker elektrisch. En dat is een goed teken!

Het is stukken beter voor het milieu. En doordat je geen brandstoffen gebruikt ook nog veel duurzamer! En laat ik duurzaamheid nou onwijs belangrijk vinden!

Blitss heeft dé oplossing bedacht: elektrisch scooter rijden voor iedereen! Seve verteld jullie er vandaag graag meer over 🙂

Introductie

Elektrisch rijden is niet de toekomst, maar is het hier en nu. Hoe durven wij zo’n statement te maken? Kijk alleen maar naar de auto-industrie, waar Tesla al meer waard is dan BMW en Ford. Toch wel twee enorm oude en gerespecteerde automerken die voorbij worden gestreefd door een jong, volledig elektrisch automerk. Volvo introduceert vanaf 2019 alleen nog maar elektrische auto’s. Ook de scooterwereld moet hieraan geloven en dat is maar beter ook. Naast het enorm aangename zoevende gevoel van het rijden op onze elektrische scooters, is het per gereden kilometer steeds goedkoper en is het ook nog eens milieuvriendelijk.

De keuze voor ondernemen

Met vol ongeloof keek ik naar de cijfers van de verhouding tussen elektrische scooters en benzinescooters in Nederland. Na het zien van deze cijfers kwam ik tot de conclusie dat wij behoorlijk achterlopen op het gebied van scooters ten opzichte van andere landen. Waar het in andere, niet uitsluitend Europese, landen al gebruikelijk is om de elektrische scooter als duurzaam vervanger boven de benzinescooter te verkiezen, is dat in ons land nog geen gemeengoed. Ik besloot om naast mijn topsportcarrière een onderneming te starten in elektrische scooters.

De ontwikkeling van een uniek concept

Het is niet uitzonderlijk dat men Blitss vragen stelt over de accu van onze elektrische scooters, over de reparatiekosten van de scooters en over de prijs. Zo vindt men over het algemeen een goede elektrische scooter duur in aanschaf. Toegegeven zijn normaliter de kosten van het vervangen van een accu voor een nieuwe inderdaad hoog. Een goede accu kost al gauw zo’n €1000,-. Ook de vragen over de reparatiekosten van een elektrische scooter zijn te begrijpen. Er zit namelijk op elke hoek van de straat wel een scooterreparateur gespecialiseerd in benzinescooters, maar een specialist op het gebied van een elektrische scooter is moeilijker te vinden.

Blitss wil aan deze terechte vragen en bezorgdheden van mensen gehoor geven en heeft daarom het  Body and Heart model ontwikkeld. Met dit model ontnemen wij alle onzekerheden en risico’s van onze klanten en maken wij elektrisch rijden toegankelijk voor iedereen. Met het Heart abonnement wordt het hart van jouw scooter altijd kloppend gehouden. Service en reparatie zijn hierbij inbegrepen. Wat hebben wij gerealiseerd met het Body & Heart model? Precies datgene wat aansluit bij onze missie: elektrisch rijden toegankelijk maken voor iedereen in Nederland.

Benieuwd naar de voordelen van ons unieke model? Vind hieronder de vier grootste:
  • De aanvankelijke aanschafprijs van de scooter is flink gereduceerd.
  • Met het Heart abonnement worden ook alle onzekerheden en risico’s over de accu en reparaties bij onze klant weggenomen.
  • Je betaalt alleen de kosten van het Heart abonnement voor als jij wilt rijden. Ligt er ijs op de weg in de winter en jij hebt geen zin om je scooter van stal te halen? Dan zet je het abonnement tijdelijk stop en hoef je hier geen extra kosten voor te maken.
  • Per gereden kilometer spaar je ook nog eens ten opzichte van een benzinescooter, waardoor de kosten van het abonnement gedeeltelijk wordt terugverdiend.

De voordelen van een elektrische scooter

Allereerst is het lang verleden tijd dat je niet meer gezien wilt worden op een elektrische scooter. Elektrische scooters zijn hip en zien er prachtig uit. Nou ja, sommige dan😉. Verder is het gevoel wat je ervaart als je over de weg heen zoeft niet te vergelijken met een benzinescooter. Maar nu even over op de feiten den de cijfers:

  • Met een elektrische scooter heb je geen uitstoot van CO2 en andere fijnstoffen. Denk je dat benzinescooters niet zo vervuilend zijn? Volgens het NRC zijn die scooters verantwoordelijk voor 10 tot 20 procent van de koolmonoxide en voor 25 tot 30 procent van de koolwaterstoffen die het verkeer uitstoot.
  • Een elektrische scooter is per gereden kilometer tot wel 10x goedkoper dan een benzinescooter. Wist je dat het volledig opladen van een scooter van Blitss, waarmee je dan 65 kilometer kan rijden, zo’n 30 eurocent kost?
  • Verder heb je geen geluidsoverlast en kan je ook echt genieten van rustgevende ritten langs het strand of door een bebost pad.

Nederland is een scooterland, daarom vinden wij bij Blitss dat Nederland ook best weer toonaangevend mag zijn op het gebied van scooters. Echter, wij hebben de afgelopen jaren stil gestaan en misschien wel een beetje geslapen. Maar het is tijd om wakker te worden en de heerlijke elektrische scooters te verkiezen boven je oude herrie-makende en vervuilende scooter.

Wie is Seve?

Seve van Ass is een van de aanvoerders van het Nederlands hockeyteam en kwam uit op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Hij is, na een jaar bij Deloitte gewerkt te hebben, naast professioneel atleet zijn ondernemingsdrang gaan volgen en is Blitss begonnen.

Zijn jullie al bekend met dit duurzame en toffe bedrijf Blitss?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
guest
15 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mariëlle
2 jaren geleden

Goed om te lezen dat er zoveel voordelen aan zitten. Het enige nadeel van een elektrische scooter naast al die voordelen vind ik dat je als automobilist de scooter niet hoort, omdat ze bijna geen geluid maken. Dit kan je natuurlijk ook al voordeel zien 😉 want je hebt geen overlast van het geluid. Zelf heb ik jarenlang een benzine scooter gereden en ik was daar erg tevreden over. Ik kan me voorstellen dat je met een elektrische scooter nog meer geniet!

Blitss
2 jaren geleden
Antwoord aan  Mariëlle

Beste Mariëlle,

Tegenwoordig hebben veel automobilisten maar ook voetgangers zo’n harde muziek opstaan, dat het geluidsaspect ook voor andere type voertuigen niet altijd meehelpt in de veiligheid. Wij vinden dat elektrische scooters alleen maar het besef bij mensen doen vergroten dat, indien zij deelnemen in het verkeer, zij echt goed moeten opletten!

Team Blitss

Linda
Linda
3 maanden geleden
Antwoord aan  Mariëlle

Tja….fietsers hoor je ook niet hè? Gewoon goed opletten in het verkeer.

lodi
2 jaren geleden

Ik ken dit bedrijf niet, rij zelf ook geen scooter, maar snap wel dat de elektrische scooter in opmars is en helemaal super natuurlijk. Zelf rij ik een hybride auto, dit is nog niet helemaal, maar wel al beter dan alleen benzine.

Blitss
2 jaren geleden
Antwoord aan  lodi

Beste Lodi,

Wellicht is een keer in aanraking komen met een elektrische scooter een openbaring voor je? Een proefrit op een van onze scooters kan natuurlijk nooit kwaad en is geheel vrijblijvend!

Groeten,

Team Blitss

Mandy
2 jaren geleden

Klinkt als een super scooter met veel mooie voordelen. Toch heb ik het niet zo met scooters, heb er ook nog nooit op gereden. Doe mij maar een auto

Blitss
2 jaren geleden
Antwoord aan  Mandy

Beste Mnady,

Als je er nog nooit op hebt gereden, weet je niet wat je mist 😉
Wij zeggen: doen!

Groeten,

Team Blitss

kiki hasselton
2 jaren geleden

ik ken dit nog niet, maar ik vind een electrische scooter wel een mooie duurzame investering.

Marjolein
2 jaren geleden

Tof en recent had ik er ook naar gekeken, Qua duurzaamheid een goede stap vooral in de grote stad Amsterdam waar ik woon! Ze moeten alleen wel geluid maken anders word het er niet veiliger op!

Skincarebynaomi
2 jaren geleden

Klinkt wel erg goed ja, maar voor mij niet echt een super optie.. Ik rij al heel veel met de fiets dus dat blijft altijd gezonder natuurlijk haha. Mijn studie is helaas te ver weg dus ik moet dan echt met de trein!

Kelly
2 jaren geleden

Ik geloof meteen dat het super ideaal is een elektrische scooter. Het heeft inderdaad heel veel voordelen wat betreft duurzaam en geld etc. Maar ik vraag me dan altijd af, wat als je scooter leeg is en je weg moet? Normaal tank je dan vlug maar opladen duurt dan weer langer.. mij zou dat namelijk zeker gebeuren haha🙈

Blitss
2 jaren geleden
Antwoord aan  Kelly

Beste Kelly,

Proef ik hier een vorm van ‘range anxiety’? Wij hebben de mogelijkheid voor een dubbele accu, waardoor je dus altijd een extra accu mee kunt nemen en dubbel bereik hebt! Ook kan je hiermee altijd eentje opladen en de ander gebruiken, waardoor je continu volle accu’s hebt.

Groeten,

Team Blitss

Nadia
2 jaren geleden

Wat handig! Wij rijden zelf geen scooter, al zou mijn man er wel één willen hebben voor heen en weer naar het werk. Elektrisch zou wat mij betreft dan ook echt wel een optie zijn.

Blitss
2 jaren geleden
Antwoord aan  Nadia

Beste Nadia,

In dat geval nodigen wij jullie graag uit voor een kop koffie en een proefrit! Wij hebben al meerdere mensen blij gemaakt met leuke en snellere woon-werk kilometers.

Groeten,

Team Blitss

Debby - Barcelonamom.com
Debby - Barcelonamom.com
2 jaren geleden

Ik woon in Barcelona en hier zijn elektrische scooters heel gewoon. Je kunt je ook via een app aanmelden dat je een scooter kunt pakken waar jij je bevindt, je betaalt per minuut en je parkeert hem op de plek waar je heen moest. Echt heel handig!