De Monstera: de plant die je moet hebben!

Sinds iets meer dan een maand hebben we een nieuwe bewoner in huis: de Monstera Monkeyleaf. Dé Monstra, de influencer plant die je moet hebben!

Ik heb de Monstera al verschillende malen voorbij zien komen bij onder andere Sereen (van BeautyLab) op insta. En was direct weg van de bekende gatenplant!

Op de website van JNGL heb je een overzicht met diverse Monstera beauties. Wij kozen dus voor de Monkeyleaf met mosstok, dit hoeft natuurlijk niet.. Maar wij kozen er wel voor zodat ie goed ondersteun wordt bij het groeien. Daarbij is het een echte klimmer!

Serena vertelde het me al: het is een makkelijke plant om te houden! En daar is niks aan gelogen hoor! Ik ben geen held in het houden van planten, maar deze vriendin is heel goed te verzorgen, zelfs al heb je 2 linkerhanden en anti groene vingers.

De planten komen direct bij de kweker vandaan en wordt rechtopstaand vervoert en geleverd. Zo blijft je nieuwe aanwinst mooi en komt deze veilig aan!

Qua verzorging is de Monstera heel makkelijk, dit is onze routine:

  • 1 x per week water
  • 2 x per week bladeren besproeien met water
  • Wij hebben de verwarming op 22/23 graden staan

Omdat wij meer Mostera planten willen, willen wij gaan stekken. De onze doet het zo goed dat we binnen een maand konden stekken! Een goed teken dus!

Het is dus de ideale plant voor als je bijvoorbeeld op kamers gaat of net je eigen huis hebt! Ook als je studeert of een fultime baan hebt is het een plant die je makkelijk kan houden.

En om het je helemaal makkelijk te maken, heeft JNGL een handige gratis printable waar je bij kan houden wanneer je precies je gieter moet pakken.
Voor de Monstera zou je ook nog bij notities 2 kleuren kunnen neerzetten: 1 voor water geven en 1 voor sproeien. Een kind kan de was doen toch?

Heb jij al een Monstera in huis? Of meerdere zelfs?

0 0 stemmen
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest

1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Amelie van Writings by Amelie

Het is ook echt wel een zeer mooie plant!