essence Sensitive but WOW mascara

Het is alweer even geleden, maar vandaag is het weer tijd voor een review! Wie mij al wat langer volgt, weet dat er zo nu en dan eens een wissel van essence of CATRICE binnenkomt. Ook deze wissel van essence ontving ik weer en vandaag de essence Sensitive but WOW mascara uit de wissel in de review!

By Vosje x essence Sensitive mascara

Het kwam goed uit trouwens dat er een mascara bij zat, want ik was al weer aardig door mijn aangebroken exemplaren heen. Gezien ik minimaal 4 dagen in de week make-up draag, kon ik hem dan ook gelijk na het maken van de foto’s gaan testen.

Zoals we gewend zijn van essence, hebben ze ook dit keer weer gekozen voor een layout die in het oog springt. De verpakking is lekker gekleurd en de wimpertjes op de verpakking mogen dan ook niet ontbreken op dit wimperproduct.

De mascara beloofd een aantal dingen.

  • geschikt voor gevoelige ogen
  • geschikt voor contactlensdragers
  • geeft extra volume
  • voelt licht aan op de wimpers
  • klontert niet
  • je kan hem zelfs met alleen water verwijderen

Kortom, de lat wordt toch wel hoog gelegd door essence als je het mij vraagt.

Als je een beetje kent, weet je ook dat ik opticien in opleiding ben, dus hem heel uitvoerig heb kunnen testen met bijvoorbeeld lenzen en contactlensinstructies. Oftewel, de essence Sensitive but WOW mascara ging het zwaar krijgen.

By Vosje x essence Sensitive mascara

Tijdens de testperiode heb ik heb ik hem eigenlijk op alle vlakken wel getest. Behalve verwijderen met puur en alleen water. Ik heb van mezelf al wat gevoeligere ogen, dus ik ben altijd blij met producten die daar speciaal voor ontwikkeld zijn. Ook draag ik zo nu en dan wel eens contactlenzen. Daar gaat deze mascara ook echt oprecht super mee.

Ook voelt ie erg licht op de wimper en hoewel mijn wimper zo hier en daar aan elkaar vast gaan zitten, gaat ie gelukkig niet klonteren (ik draag toch al gauw 3 lagen mascara).

Geeft ie volume? Nee, maar dat komt ook puur door de lengte van mijn eigen wimpers. Geen enkele volume mascara doet wat qua volume voor mij. Maar dat heeft echt niks te maken met de mascara’s hoor.

By Vosje x essence Sensitive mascara

Ik heb de mascara niet getest op het schoonmaken met alleen water. Dit heb ik overigens in het verleden wel gedaan met mijn gezicht. Maar dan haal ik toch niet alles goed van het gezicht en dat vind ik persoonlijk zelf niet prettig. Plus met de regen van afgelopen tijd heb ik deze mascara ook gewoon gedragen en ik was absoluut geen panda na een dag waar ik 6x door de regen heb gemoeten. Ondanks ie niet waterproof is, weet deze vriendin zich aardig te houden in de regen. Dus ik geloof niet dat deze mascara puur met alleen water te verwijderen is. Want zelfs met reinigingsproducten blijft er af en toe nog wat achter op de wimpers.

De water belofte had wat mij betreft niet gemaakt hoeven te worden.

By Vosje x essence Sensitive mascara

Het borsteltje vind ik ook erg fijn moet ik zeggen. Niet te groot, niet te klein. Eigenlijk precies wat ik wil hebben bij een mascara.

Wellicht kan je het tijdens het lezen al wel een beetje raden, maar ik ben wel echt fan geworden van deze mascara, hij is voor mij ideaal voor het werk en ik vind het oprecht fijn dat ik na een lange werkdag geen last heb van mijn ogen. Gezien ik toch vaak wel contactlensinstructies geef als ik aan het werk ben.

Kortom, dit is zeker een mascara die ik weer opnieuw koop als ie op is. En voor de prijs van € 3,59 kan je hier best wel een voorraadje van aanleggen als je het mij vraagt.

Deze budget topper kan je onder andere kopen bij Kruidvat en Trekpleister.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest

2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
theNextG1rl
2 jaren geleden

Voor mij werkte hij niet zo goed helaas! Inderdaad weinig krul zoals jij ook al concludeerde en daardoor ook weinig effect op mijn wimpers.

Marieke
1 jaar geleden

Goede review!! Goed beschreven wat het wel en niet doet. Ik heb hem nog niet geprobeerd maar ga hem toch maar eens aanbreken. Thanks voor de tip ♡