LA: Los Angeles, you stole my heart

Hoewel ik nog niet vaak over travel kan schrijven, vind ik het leuk om er over te schrijven. Een van de steden die mijn hart onlangs gestolen heeft is LA: Los Angeles!

City of dreams, zo wordt LA: Los Angeles ook wel eens genoemd. Veel mensen trekken er heen om door te breken in de film industrie. Maar ook liefhebbers van make-up en beauty trekken er heen om het in de beauty wereld te maken.

Zo weet ik dat er een aantal beauty youtubers in LA wonen. Waar ik zelf enorm tegen op kijk!
James Charles, Manny MUA, zijn zo een paar namen die ik kan noemen.

Maar niet alleen deze beauty guru’s trekken mij zo aan. Ook de prachtige stranden, de bosrijke parken, het altijd mooie en warme weer zijn factoren die mij aantrekken.

Hoewel ik zelf uit Zeeland kom waar je ook stranden kan vinden, vind ik dit totaal niet te vergelijken met LA. De stranden daar zijn zoveel mooier, de zee is zoveel blauwer.. Begrijp me niet verkeerd, maar ik fiets liever daar langs de strakblauwe zee dan dat ik hier in Nederland langs het bruinige zeewater fiets.. Al zijn de Nederlandse stranden ook echt prima om een dagje naar toe te gaan.

Uiteraard zijn er delen van LA die me niet aantrekken, net zoals ik mijn fave delen heb.

Zo zou ik niet graag willen wonen in Hollywood of Downtown LA.. Ook Beverly Hills is leuk voor insta foto’s en om door heen te wandelen op een mooie zonnige dag.

Nee, ik heb echt een zwak gekregen van bijvoorbeeld Encino, Santa Monica, Malibu, juist die hoek van LA. Wij zijn echt van de rust en deze hoek ligt buiten het centrum van LA gelukkig, net als dat we nu buiten het centrum van Assen wonen.

Hoewel ik er wel zou willen gaan wonen, heb ik Jan nog niet zover gekregen. Alhoewel, hij zei laatst, met alleen een dikke bankrekening ( kopen is daar niet mega goedkoop, maar veelal goedkoper dan Nederland wel) kom je er niet. Je zou ook werk etc. moeten hebben voor je daar überhaupt iets kan kopen. Dus wie weet emigreren we ooit nog een keer naar LA. Dat zou voor mij echt een droom zijn die uitkomt. Want ik wil al sinds ik jong ben in LA wonen.

Misschien moeten we eerst maar eens een vakantie boeken die kant op. Want door een vakantie leer je een omgeving het beste kennen denk ik.

Welke stad heeft jullie hart gestolen?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
guest
27 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Felice
Felice
2 jaren geleden

zondr dromen ben je nergens! Maar hou er wel rekening mee dat de mentaliteit in Amerika heeeel anders is dan die in Nederland. kan je er niet een paar maanden gaan proefwonen?

jasmina
jasmina
2 jaren geleden

Mijn schoonzus komt uit LA maar woont al een aantal jaren hier….wil er nog altijd een keer naar toe

krystle/batboy
2 jaren geleden

Oh, hier zou ik nou ook echt eens graag een keer heen willen! Blijft helaas allen wel bij dromen, want ik durf niet te vliegen….

Ettie
Ettie
2 jaren geleden

Turkeye… Indonesie (molukken) Frankrijk is mooi. Maar Turkeye heeft mijn hart echt gestolen.

Ettie
Ettie
2 jaren geleden
Antwoord aan  Daisy

Neuf Brisag of hoe je het ook schrijft zijn we toen geweest, maar ja Frankrijk is groot. Maar dat gaan we in de toekomst wel achter komen.

Ettie
Ettie
2 jaren geleden
Antwoord aan  Daisy

Een mooie “camping”?

Ettie
Ettie
2 jaren geleden
Antwoord aan  Daisy

Bestaan die campings nog wel? is zeker wel 25 jaar geleden? Nu eerst nog even naar Titanic.

Ettie
Ettie
2 jaren geleden
Antwoord aan  Daisy

Kom er maar mee hoor, wel bestaande graag. We hebben ook al veel gesnuffeld op google, Frankrijk is meer een overnachtingscamping voor Spanje/Italie.

Ettie
Ettie
2 jaren geleden
Antwoord aan  Daisy

Yep, via Bolderman

Dalia
2 jaren geleden

James Charles is geweldig! En lijkt mij ook een mooie plaats om eens te bezoeken. Ik wilde altijd al eens naar Amerika en dan zeker LA en Florida aandoen. Florida is mijn fav kust in Amserika maar momenteel even niet. Dat heeft weinig met Corona te maken maar des te meer met hoe ze daar met de mensen omgaan, hoe het rechtssysteem en bijvoorbeeld de manier van stemmen in elkaar zit. De manier waarop het land gerund wordt moet anders. Maar feit blijft dat ik er zeker ooit eens heen wil want het heeft zoveel mooie plakken! Mooi geschreven meis!!

Lodi
2 jaren geleden

Dan kies ik voor San Francisco. Dit vind ik echt een heerlijke stad, ik ben er nu 4 keer geweest, waarvan twee keer ruim ander halve week en deze stad heeft mijn hart gestolen, je kan er zo lekker rondlopen. Ik ben nu drie keer in LA geweest, maar ik vond het elke keer zo tegen vallen, Misschien toch omdat je er zoveel van weet en ziet, De stranden waren leeg, bij Muscle beach was geen man te bekennen 🙂 haha. Toch ga ik elke keer weer heen, er trekt toch iets van deze stad aan me! Mijn zus woont… Lees verder »

Gabrielle
2 jaren geleden

Wat leuk om te lezen, ik ga (hopelijk) in oktober naar Los Angeles en heb er echt enorm veel zin in!

Amy
Amy
2 jaren geleden

Mijn man en ik zijn een groot fan van de Costa Blanca in Spanje (Alicante, Benidorm, Valencia, Salou..).

nicole
2 jaren geleden

Ik ken LA vooral uit Amerikaanse series, maar dan lijkt het me inderdaad altijd een hele leuke stad!

Tessa
2 jaren geleden

London en Liverpool hebben echt mijn hart gestolen. London ga ik vrij welk elk jaar heen. Liverpool probeer ik om het jaar te bezoeken. Toen ik daar voor het eerst was, voelde ik me er gelijk thuis

bergfamilie.nl
2 jaren geleden

Ja, het zou fijn zijn als we weer kunnen reizen. Al heb ik zelf geen enkele behoefte om LA te bezoeken. Doe mij maar natuur, schone lucht en verre uitzichten. Ieder zijn ding 😉

Wanda
2 jaren geleden

Ik weet niet of LA echt iets voor mij zou zijn, maar als ik in die regio zou komen dan zou ik er zeker een kijkje gaan nemen. Ooit wel in New York en Miami geweest en dat klopte toen wel aardig met wat je altijd op tv ziet.

Simone
2 jaren geleden

Ben er nog nooit geweest, maar wel echt benieuwd naar deze hipster stad… Gewoon om eens gezien te hebben.

ramses van der werf
2 jaren geleden

Hi,

Ik ben ook eigenlijk al jaren van plan om de USA eens te bezoeken. LA lijkt me ontzettend leuk om te zien, maar ook NY trekt me eigenlijk wel. Van de ene naar de andere kust dus.

Maar goed, de delen die je noemt zijn ook best wel bekend. Ik begrijp dat je de drukkere delen een beetje links laat liggen ook. Als toerist zou ik ook eigenlijk wel de dingen willen zien die je ook op de tv ziet, gaaf!