Mijn vaste routine – Handverzorging

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn, maar deze meid heeft sinds lange tijd weer acrylnagels!

En nee, ik zet ze niet meer zelf. Ik heb het laten doen. Een van de gifts die ik voor kerst heb gehad van Jan.

En de nagels mooi houden gaat natuurlijk niet vanzelf. Nee daar moet wel wat voor gebeuren en daarom heb ik een vaste routine sinds anderhalve week.

En het is geen moeilijke routine hoor. Hij bestaat echter maar uit 2 producten.

Om mijn nagels in een goede conditie te houden gebruik ik een goede voedende handcrème en een heerlijke nagelriemolie.

Ik heb met de kerst geholpen met het leggen van laminaat en ook heb ik aardig wat afwassen gedaan. Daardoor hebben mijn nagelriemen een goede opdonder gehad en begon ik met 3 x per dag deze routine. Ondertussen zijn ze helemaal weer de oude en voer ik deze routine 2 x per dag uit.

Stap 1. Reinigen van je handen

Allereerst zorg ik dat ik schone handen heb voor ik begin. Ik was mijn handen eigenlijk altijd wel met een amandel handzeep. Ik vind het heerlijk ruiken en ze worden er altijd erg zacht van.

Stap 2. de nagelriemen verzorgen

Als je stap 2 gedaan hebt, laat je dit even intrekken. Meestal doe ik na een minuut of 5 de laatste stap. Namelijk het gebruiken van een nagelriemolie. Je hebt hier verschillende merken van, van goedkoop tot duur. Ik heb gekozen voor een olie die van hetzelfde merk is als waar mijn styliste mee werkt. Zo weet ik dat het optimaal werkt. Maar ook weet ik dan dat ik qua merk wel goed zit qua kwaliteit ook.

Ik gebruik het mooie merk Magnetic.

Wel is het belangrijk om niet te veel te gebruiken. Het beste “veeg” je je kwastje aan de hals af zodat de overtollige olie weer netjes in het flesje terug loopt. Ook doe je op deze manier veel langer met een flesje.

De techniek is heel erg simpel: met het kwastje breng je wat olie aan op de nagelriemen ( je maakt een soort boogje) en vervolgens masseer je het met je duimen in.

Stap 3: Verzorgen van de hele hand

Als je je handen goed afgedroogd hebt is het tijd voor de volgende stap: Handcrème.
Ik gebruik zoals je kan zien geen dure crème. Gewoon een goedkoop merkje van de Appie 😉 Helaas is deze tube niet meer te koop, nou ja qua uiterlijk. Deze topper heeft een nieuwe verpakking gekregen. Prijs is verder nog wel gewoon hetzelfde, net als de inhoud en de werking. Hier heb je echt maar heel weinig van nodig. Het is natuurlijk aan jezelf hoeveel je wilt gebruiken. Ik zou wel adviseren om niet te veel te pakken.

That’s it!

Het is een hele simpele mini manicure, maar het helpt je wel om je nagels en handen goed en gezond te houden. Vooral nu in de winter, maar ook straks in de zomer is een goede handverzorging echt een must!

Waar bestaat jullie handverzorging uit?

0 0 stemmen
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest

3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kiki hasselton
4 jaren geleden

wauw wta heb jij mooie handen en nagels. helaas heb ik van die lelijke kolenschoppen en durf dus geen nagellak etc te gebruiken

Macblogster
4 jaren geleden

Fijn om te lezen. Ik krijg snel last van droge handen in de winter. Ik krijg dan vaak van die losse velletjes.