essence ILLUMINATING POWDER

De volgende telg in de review is de essence ILLUMINATING POWDER. Is het echt een zomerproduct? Lees je mee?

Toen ik dit product voor het eerst in m’n pakket zag, was ik heel sceptisch, want ik en bronzer gaat niet altijd heel goed. Vooral omdat ik in de zomer heel weinig zon pak door het werk. Met lekker weer werk ik, wanneer ik vrij ben is het dan beroerd weer. Dus ik moet echt van make-up hebben in de zomer.

Als ik de verpakking zie, is het weer een typisch doosje voor essence, heerlijk transparant weer de deksel. As usual met dit soort producten.

Ik vind de kleuren combinatie wel heel goed bedacht, het zijn 3 kleuren die mooi op elkaar aansluiten. Je kan ze afzonderlijk van elkaar gebruiken, maar ook samen voor een mooie glow look.

Om eerlijk te zijn vond ik dit niet het meest makkelijke “palette” om te gebruiken. Het is nogal een compact doosje, waar ze 3 kleuren in hebben gepropt, want het is echt wel heel smalletjes en dicht op elkaar.

Maar dat mag de pret niet drukken en ik heb ook dit product aan een goede test ondervonden. Want jullie kennen me en ook met poeder producten maak ik niet gelijk na 1x gebruiken direct een review.

Ik zal gelijk met de deur in huis vallen, want ik heb de essence Illuminating Powder alleen maar gebruikt als een highlighter en als een blush. Want ik kon met die smalle streepjes echt geen bronzer oppakken… Swatches van de bruine tinten kreeg ik al met moeite fatsoenlijk op m’n pols. En de bronzerkleur is ook veeeeeeel te warm voor mij. Dus die kleur gaat voor mij als bronzer sowieso al niet op. Hoe heb ik het dan wel gedaan?

De swatches zijn goed, maar dat is niet altijd een garantie, dat bewees het Mauve It palette wel weer. Je komt er pas achter wanneer je de producten gebruikt waar ze voor zijn.

Voor de highlighter ben ik gewoon met mijn highlighterkwast door het “oogje” (ik vind het grote vlak wel iets van een oog weg hebben) gegaan, dat wil echt prima als je niet een hele overdreven grote kwast gebruikt. De stralen heb ik gezamelijk gebruikt. Ik heb gewoon met mijn blushkwast over de stralen gegaan, wel iets afgetikt, maar zo kreeg ik dus een hele mooie shine blush die subtiel aanwezig is. Wat ik zelf heel erg mooi vind voor een dagelijkse look van de zomer bijvoorbeeld.

Hoewel het ideale kleuren zijn voor de zomer, is dit compacte facepareltje ook echt prima nu te dragen. Vooral als je niet zo van de bekende blushkleuren bent. De een is meer van de roze wangetjes, de ander is meer van de naturel look. Alles kan en alles mag tegenwoordig. Maar de naturels onder ons, dit is echt wel een palette dat je er snel even bij kan pakken.

Op de draag foto heb ik de kleuren allemaal heel subtiel aangebracht.

Maar als je echt van het bronzen bent, dan zou ik hem echt skippen, want dat wil gewoon echt niet met dit product. Puur omdat de stralen veeeeeeeeel te smal zijn om echt gericht product op te pakken.

Natuurlijk willen jullie ook nog weten hoe de poeders de dag doorkomen. Zoals jullie gewend zijn, test ik veel tijdens mijn werkdagen, gezien ik daar in de verwarming, de airco sta, maar ook te maken heb met weersomstandigheden op heen- en terugweg. En natuurlijk de mondkapjes toen. Maar ook de instructies vergen soms het een en ander van mijn make-up.

De producten laten zich makkelijk aanbrengen en ik had in ieder geval niet heel veel nodig. Vooral bij het Blushen moest ik toch wel ff af tikken af en toe. Want het is allemaal best poederig. Hou daar dus met je kleding wel rekening mee.

Gedurende de dag heeft het bij mij goed gehouden. Uiteraard heb ik af en toe wel eens een veeg highlighter op de vingers tijdens de contactlensinstructies, maar dat heb ik met alle merken hightlighter, dus ook dit ligt weer niet specifiek aan dit product. #risicovanhetvak

Het is dus echt een prima elke dag product, maar voor echt een bronzy look zal ik dit product niet aanraden. Daar ben ik echt heel eerlijk in (zoals jullie van me gewend zijn, ben ik altijd bloedje eerlijk). Dan zou ik echt kijken voor een ander product die hier wel voor geschikt is. En geloof me, die heeft essence ook echt wel!

Ook de essence Illuminating Powder kan je weer vinden bij Kruidvat en Trekpleister. Ook weer leukker budget voor € 3,89.

5 1 stem
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties